Επιχειρηματικό Φόρουμ διοργανώνει ο ΣΕΒ στο Παρίσι, 1/6/2011

Ενισχύεται η Ελληνο-Γαλλική Επιχειρηματική Συνεργασία
Επιχειρηματικό Φόρουμ διοργανώνει ο ΣΕΒ στο Παρίσι

 

‘Aνοιγμα προς την επιχειρηματική κοινότητα της Γαλλίας και διεύρυνση των συνεργασιών ελληνικών και γαλλικών εταιριών επιδιώκει ο ΣΕΒ, με τη διοργάνωση Ελληνο-Γαλλικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, στο Παρίσι, σε συνεργασία με τον κεντρικό Εργοδοτικό Φορέα της Γαλλίας MEDEF (Mouvement des Entreprises de France).

Το Φόρουμ είχε αρχικά προγραμματισθεί για την Τρίτη 7 Ιουνίου με τη συμμετοχή  του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη για να παρουσιάσει το νέο επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα σε σχέση  με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που δρομολογείται, όμως λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων του Υπουργού ανεβλήθη και θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα. Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή σημαντικές γαλλικές εταιρίες από τους τομείς ενέργειας, κατασκευών, φαρμακευτικών, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, αεροδρομίων, τραπεζών, τουρισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα. Στόχος του ΣΕΒ μέσα από την εκδήλωση αυτή καθώς και με άλλη που θα ακολουθήσει στην Αθήνα το φθινόπωρο είναι να μεταφέρει στη γαλλική επιχειρηματική κοινότητα τη διάθεση και ικανότητα των εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας μας να αποτελέσουν αξιόπιστο εταίρο σε νέα επενδυτικά σχέδια και κοινή δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε περιφερειακές αγορές όπου οι ελληνικές εταιρίες έχουν ισχυρή παρουσία.

Στο Φόρουμ, ο ΣΕΒ θα μεταφέρει στη γαλλική επιχειρηματική κοινότητα τη διάθεση και ικανότητα των εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας μας να αποτελέσουν έναν αξιόπιστο εταίρο σε νέα επενδυτικά σχέδια και κοινή δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε περιφερειακές αγορές όπου οι ελληνικές εταιρίες έχουν ισχυρή παρουσία. Επίσημος καλεσμένος είναι  ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα σε σχέση  με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που δρομολογείται.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, θα γίνουν εταιρικές παρουσιάσεις για συγκεκριμένα έργα και θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν επαφές και συζητήσεις σε αναζήτηση νέων συμφωνιών. Από γαλλικής πλευράς θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο  μεγάλες εταιρείες του κλάδου ενέργειας, κατασκευών, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, τουρισμού και τραπεζών, ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν εταιρείες ενέργειας, βαριάς βιομηχανίας, κατασκευών, χημικών, φαρμακοβιομηχανίας και πληροφορικής.

Ο Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Διεθνών Δράσεων του Συνδέσμου κ. Θανάσης Λαβίδας τόνισε  σχετικά ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο  πρόγραμμα συνεργασίας του ΣΕΒ με ομόλογους φορείς ευρωπαϊκών χωρών που στοχεύει να συμβάλει στην προβολή της εξωστρεφούς δυναμικής των ελληνικών εταιρειών. Επιπλέον, στόχος είναι να κεντριστεί το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών για επενδυτική δραστηριοποίηση στη χώρα μας σε τομείς όπου αποτελούν πρόσφορο έδαφος. Παράλληλα, με αυτήν την προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας επιδιώκεται και η αναστροφή του αρνητικού κλίματος, που επικρατεί στους ευρωπαϊκούς κύκλους ως προς το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα —πρόσφατα και υπό το πρίσμα της οικονομικής ύφεσης.

Η δικτύωση με τα ισχυρά ευρωπαϊκά επιχειρηματικά lobby ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, με συνάντηση στο Βερολίνο με Γερμανικές εταιρίες που θα συνεχισθούν με νέο κύκλο επαφών στην Αθήνα το φθινόπωρο, ενώ προγραμματίζονται αντίστοιχες συναντήσεις με βρετανικές και αυστριακές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τους ομόλογους Συνδέσμους.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ