Ο ΣΕΒ ενισχύει την επιχειρηματική εξωστρέφεια, 28/7/2011

Με στόχο τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και αντιστρέφοντας το σημερινό αρνητικό κλίμα, ο ΣΕΒ έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, σειρά πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας. Ειδικότερα, με συντονισμένες δράσεις ο ΣΕΒ εργάζεται σταθερά για την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με τις επιχειρηματικές κοινότητες χωρών, τόσο εντός όσο και  εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ΣΕΒ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πρόγραμμα Επιχειρηματικών Συναντήσεων με κεντρικούς Εργοδοτικούς Συνδέσμους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Μ. Βρετανίας. Κοινή συνισταμένη για τις μεγάλες επιχειρήσεις των χωρών αυτών είναι το ενδιαφέρον τους για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, το άνοιγμα των αγορών και οι δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών. Ειδικότερα η συνεργασία με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (BDI) καλλιεργείται ήδη από πέρυσι, καθώς μέλη της Διοίκησης του ΣΕΒ έχουν πραγματοποιήσει 2 επισκέψεις στο Βερολίνο για επαφές με γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ήδη μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζονται 2 Ελληνο-Γερμανικά Επιχειρηματικά Φόρα, το φθινόπωρο στο Βερολίνο (24 Σεπτεμβρίου) και στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, που θα επικεντρώνονται στην περαιτέρω επενδυτική δραστηριοποίηση γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα και σε κοινά projects με Έλληνες εταίρους.

Αντίστοιχα Φόρα θα διοργανωθούν στη Βιέννη στις 24 Οκτωβρίου 2011, σε συνεργασία με τον Αυστριακό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (ΙV), στο Παρίσι τον ερχόμενο Οκτώβριο και με τον Γαλλικό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων (MEDEF) και αργότερα στο Λονδίνο από κοινού με τον Βρετανικό Σύνδεσμο (CBI). Σε δεύτερη φάση, ο ΣΕΒ θα συντονίσει επισκέψεις και επαφές των ξένων εταιριών στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο ΣΕΒ διατηρεί ευρύ δίκτυο συνεργασίας με τις επιχειρηματικές κοινότητες των Νότιων Μεσογειακών χωρών όπου, μετά τις ανακατατάξεις και εξελίξεις στο ευαίσθητο αυτό γεωγραφικό τόξο, οι ελληνικές εταιρίες πρέπει έγκαιρα να εισέλθουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους προκειμένου να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εντάσσεται η επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει στο Μαρόκο στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2011 σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Μαρόκου (CGEM). Πρόκειται για μία χώρα που δεν έχει επηρεασθεί ιδιαίτερα από τη διεθνή κρίση, παρουσιάζει αξιόλογο ρυθμό ανάπτυξης και η Κυβέρνησή της προωθεί ένα ευρύ πρόγραμμα έργων υποδομής το οποίο θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μελών της αποστολής.

Στο πλαίσιο Ελληνο-Μαροκινού Επιχειρηματικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στην Καζαμπλάνκα, προγραμματίζονται συναντήσεις με Μαροκινές εταιρίες, ενώ θα ιδρυθεί και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Μαρόκου που θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΣΕΒ με στόχο να συμβάλει στην προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε μόνιμη βάση. Επίσης, η αποστολή θα επισκεφθεί και την Ταγγέρη για συμπληρωματικές επαφές και συναντήσεις με τοπικές εταιρίες, καθώς και για επίσκεψη στο λιμένα της, από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου, στον οποίο πραγματοποιούνται πολλά αναπτυξιακά έργα.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2011, ο ΣΕΒ είχε οργανώσει Ελληνο-Αιγυπτιακό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Κάιρο με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ η συνέχεια θα δοθεί με επίσκεψη στην Αθήνα ομάδας Αιγυπτιακών εταιριών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν επενδυτικά στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δράσης για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και επικεφαλής των Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας σημειώνει: «Οι πιεστικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία παρακινούν όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να διερευνήσουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες σε αγορές όπου η ελληνική επιχειρηματική παρουσία έχει σημαντικά περιθώρια ενίσχυσης. Υπηρετώντας με μακροπρόθεσμη στρατηγική την εξωστρέφεια,  ο ΣΕΒ σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις που στόχο έχουν να ανοίξουν τους ορίζοντες στα μέλη του και στις ελληνικές εταιρίες γενικότερα, να προσφέρει ουσιαστική δικτύωση και επαφές με δυναμικές ξένες εταιρίες, να αναδείξει τις δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικότητας στους διεθνείς κύκλους αλλά και να συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας για το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας και τα νέα κίνητρα που προσφέρουν οι συντελούμενες μεταρρυθμίσεις.»

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ