Επίσκεψη στον ΣΕΒ ομάδας ξένων εκπροσώπων του Τύπου από χώρες της ΕΕ, 9/11/2011

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οργάνωσε επίσκεψη στην Αθήνα, ομάδας 35 δημοσιογράφων από πέντε χώρες της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7-9 Νοεμβρίου 2011. Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με μέλη του πολιτικού κόσμου, αλλά και με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων, οικονομικών φορέων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα των ευρωπαίων δημοσιογράφων πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του ΣΕΒ, στις 9 Νοεμβρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΕΒ σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων της αναπτυξιακής μελέτης με τίτλο «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά», που εκπόνησε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ,  ο  διεθνούς κύρους μελετητικός οργανισμός McKinsey & Co. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι αντίστοιχη αυτής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από ομάδα 30 έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων, η οποία απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους Έλληνες συνομιλητές τους και συνέβαλε στην αντικειμενικότερη ενημέρωση της γερμανικής κοινής γνώμης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε δήλωσή του στην ERT World, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον όλων για την Ελλάδα, είναι μία ένδειξη, του τι μπορεί να γίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, σε μία στιγμή, που όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και πρώτοι οι Έλληνες, ανησυχούν ότι η υπόσχεση της Ευρώπης, που ήταν μία υπόσχεση ευημερίας, περισσότερου εισοδήματος και κοινωνικών αγαθών, αυτή τη στιγμή απειλείται σε επίπεδο προσωπικό για τον καθένα. Συνεχίζοντας, τόνισε «Έχουμε πολλές αλλαγές να κάνουμε στην χώρα μας, απ την άλλη, όλες αυτές οι αλλαγές και κάθε μέτρο που λαμβάνεται, επηρεάζουν την καθημερινή ζωή ανθρώπων, που δεν μπορεί να υπάρχει απαίτηση απάνω τους να το δεχτούν χωρίς αντίδραση, στο ρυθμό που ορίζει η οικονομική αλλαγή. Και αυτό είναι αλήθεια σε όλη την Ευρώπη».

  • Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Προέδρου του ΣΕΒ στην ERT WORLD
  • Ακούστε εδώ το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Προέδρου του ΣΕΒ στην ERT WORLD
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ