Συμπόσιο για τις Βιώσιμες Πόλεις και την ανάπτυξη διοργανώνει το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, 7 Δεκεμβρίου 2012

Συμπόσιο με θέμα: «Βιώσιμες πόλεις, Δυναμική Ανάπτυξης» διοργανώνει το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στην πόλη της Θεσσαλονίκης (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο), την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, 10:00 – 17:00, με τη σημαντική συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Με την πρωτοβουλία αυτή το Συμβούλιο φέρνει στο πεδίο της δημόσιας συζήτησης το κρίσιμο ζήτημα των Βιώσιμων Πόλεων, με σκοπό να αναδειχθούν οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και τα οφέλη από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία τους, τόσο για την κοινωνία και το περιβάλλον όσο και για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Σήμερα, πάνω από το 50% του πληθυσμού της Γης κατοικεί σε αστικό περιβάλλον. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό αυτό θα ξεπεράσει το 70% το 2050, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει στην ΕΕ, όπου ο αστικός πληθυσμός προσεγγίζει το 75% του συνόλου. Οι πόλεις αποτελούν το κατ’ εξοχήν πεδίο στο οποίο θα κριθεί η μάχη της βιωσιμότητας. Και σ’ αυτή τη μάχη εμπλέκονται όλοι οι παράγοντες της κοινωνίας: κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, κοινωνικές και θρησκευτικές οργανώσεις κ.λπ.  Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη φιλοδοξεί να εστιάσει στους βασικούς άξονες διαμόρφωσης βιώσιμων πόλεων και να αναδείξει την αναπτυξιακή δυναμική που προκύπτει από το σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων.

«Η συζήτηση για το θέμα των Βιώσιμων Πόλεων και της δυναμικής ανάπτυξης για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, είναι απόλυτα επίκαιρη και στη χώρα μας» σημειώνει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Ευθύμιος Βιδάλης.  Απέναντι στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία χρειαζόμαστε καινοτόμους τρόπους και στρατηγικές αναπτυξιακής αντεπίθεσης.  «Οι Βιώσιμες Πόλεις που θέλουμε είναι ανθρώπινες, σέβονται το περιβάλλον, είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμια κλίμακα και έχουν την ικανότητα διαρκούς βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, της κοινωνίας και της επιχειρηματικής ζωής.

  • Διαβάστε εδώ το πλήρες Δελτίου Τύπου.
  • Διαβάστε εδώ το Πρόγραμμα του Συμποσίου.
  • Συμπληρώστε εδώ την Αίτηση Συμμετοχής.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ