Συμπόσιο για τις Βιώσιμες Πόλεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στο THE MET HOTEL, 4/12/2012

Συμπόσιο με θέμα: «Βιώσιμες πόλεις, Δυναμική Ανάπτυξης», διοργανώνει το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στην πόλη της Θεσσαλονίκης (THE MET HOTEL, 26ΗΣ Οκτωβρίου 48), την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, 10:00 – 17:00, με τη συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Με την πρωτοβουλία αυτή το Συμβούλιο φέρνει στο πεδίο της δημόσιας συζήτησης το κρίσιμο ζήτημα των Βιώσιμων Πόλεων, με σκοπό να αναδειχθούν οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και τα οφέλη από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία τους, τόσο για την κοινωνία και το περιβάλλον όσο και για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Το Συμπόσιο θα ξεκινήσει με σύντομη ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελου Λιβιεράτου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), κ. Νικόλαος Πέντζος. Ειδικότερα, η Πορεία της Θεσσαλονίκης στο δρόμο της Βιωσιμότητας θα απασχολήσει το Στρογγυλό Τραπέζι συζήτησης του Συμποσίου, το οποίο θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και στο οποίο θα συμμετάσχουν ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Ελεύθερων Χώρων, Δήμος Θεσσαλονίκης, ο. κ. Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης & Μελετών, ΣΒΒΕ, ο κ. Χρυσόστομος Μακράκης-Καραχάλιος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής, ΤΕΕ/Τμήμα Κ. Μακεδονίας και η κ. Πόλυ Ζέικου, Αντιπρόεδρος ΕΕ, Οργανισμός Θεσσαλονίκης.

Στα θέματα του Συμποσίου περιλαμβάνονται ζητήματα όπως είναι ο σχεδιασμός των Βιώσιμων Πόλεων, η καινοτομία για τη δημιουργία ευφυών πόλεων και η κλιματική πραγματικότητα, μέσα από το πρίσμα της ελληνικής πραγματικότητας και των ευρωπαϊκών πολιτικών, διεθνή πρότυπα βιώσιμων πόλεων όπως η Masdar City, αλλά και επιτυχημένες πρακτικές στην Ελλάδα, όπως ο Δήμος Ρεθύμνης, το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις και ο σχεδιασμός της Ευφυούς Θεσσαλονίκης. Τα θέματα αυτά θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί, όπως οι κ.κ.: Δημήτρης Οικονόμου, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γιώργος Κρεμλής, Διευθυντικό Στέλεχος, ΓΔ Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, The Climate Reality Project ambassador, Norela Constantinescu, Policy Officer, Γ.Δ. Ενέργειας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σγουρής Σγουρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Masdar Institute of Science and Technology, UAE, Ρέα Ορφανού, Εθνική εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, Δρ. Νίκος Κομνηνός, Καθηγητής Αστικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (www.sevbcsd.org.gr) αποτελεί μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2008. Στόχος του είναι να αποτελέσει τον ισχυρό και δυναμικό συντελεστή των επιχειρήσεων, που θέλουν και μπορούν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα και στη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου διαλόγου για τη συζήτηση και τη στάθμιση των κρίσιμων θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης μεταξύ επιχειρήσεων, Πολιτείας και γενικότερα, της κοινωνίας. Το Συμβούλιο συμμετέχει στο περιφερειακό δίκτυο του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Για περισσότερες πληροφορίες

  • Διαβάστε εδώ το Πρόγραμμα του Συμποσίου.
  • Συμπληρώστε εδώ την Αίτηση Συμμετοχής.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ