Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, 14/1/2013

Δημοσιογράφος: Κύριε Δασκαλόπουλε, τι συζητήσατε;

Δασκαλόπουλος: Παρέδωσα σήμερα στον Πρωθυπουργό ένα στικάκι με τρεις λίστες. Η πρώτη λίστα περιέχει τις επενδύσεις της τάξης των 12 δις που έκαναν 100 μεγάλες επιχειρήσεις μέσα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης. Η δεύτερη περιλαμβάνει 250 προτάσεις καινοτομίας που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό του ΣΕΒ και της Eurobank για την καινοτομία. Και η τρίτη περιλαμβάνει 220 περίπου επιχειρήσεις που σήμερα δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες αιχμής σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Είναι λίστες υγείας και δημιουργίας, που δείχνουν ότι η επιχειρηματικότητα είναι ζωντανή ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες και έτοιμη να κάνει περισσότερα.
Για να αποδώσουν περισσότερους καρπούς αυτές οι προσπάθειες πρέπει να ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός περιβάλλοντος θετικού για την επένδυση και για την πρόοδο και να υπάρξει μια σταθερότητα στο πολιτικό περιβάλλον.

Δημοσιογράφος: Εντάξει με τη λίστα τη δική σας και η λίστα αυτή είναι θετική να αξιοποιηθεί. Δυο ερωτήσεις θα σας κάνω, πρώτα από όλα τι σας είπε ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί και δεύτερον, υπάρχει και μια λίστα Λαγκάρντ, κ. Πρόεδρε, που δεν σταθεροποιεί μάλλον το σύστημα αλλά το αποσταθεροποιεί.

Δασκαλόπουλος: Ξέρω ταυτοχρόνως ότι υπάρχουν λίστες μερικών δεκάδων χιλιάδων φορολογουμένων, που έχουν κληθεί να δικαιολογήσουν τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, λίστες φορολογουμένων που έχουν κληθεί να δικαιολογήσουν τις συναλλαγές τους σε μεγάλα ακίνητα, υπάρχει δυνητικά λίστα όλων των Ελλήνων που υπάρχει από την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Αυτές είναι οι λίστες που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεριζώσουμε την φοροδιαφυγή, αρκεί και το κράτος να κάνει καλά τη δουλειά του.

Δημοσιογράφος: Νέες επενδύσεις μπορούμε να περιμένουμε μέσα στο 2013;

Δασκαλόπουλος: Αυτό αποδεικνύουν οι λίστες που έφερα. Όταν κάναμε επενδύσεις μέσα στη διετία της μαυρίλας, βεβαίως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Ας τελειώσουμε με τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να γίνει το περιβάλλον φιλικό για τη δημιουργικότητα.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ