Ανακοίνωση από την Ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών του ΣΕΒ, 13/5/2013

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες
της Συνέλευσης των Μελών του ΣΕΒ

 «Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης.   Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής.   Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ’ ευθείας με την κοινωνία».  Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος  στα μέλη του Συνδέσμου στην ομιλία του στη διάρκεια της Ετήσιας Συνέλευσης του ΣΕΒ που πραγματοποιείται  σήμερα (Δευτέρα, 13.5.2013) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.   Και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ «Θεωρώ ότι δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη.»

Στη φετινή Συνέλευση του ΣΕΒ τα Μέλη εκλήθησαν να συζητήσουν και να εγκρίνουν τον Απολογισμό Πεπραγμένων καθώς και τον Οικονομικό Απολογισμό.

Με την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Συνέλευσης και  πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Ιάσων Στράτος, σε σύντομο  χαιρετισμό του τόνισε ότι η φετινή συνέλευση του Συνδέσμου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι παρά τα  ευοίωνα σημάδια που πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται απαιτείται ακόμη πολλή  δουλειά για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Ιδιαίτερα  πολλά απομένουν να γίνουν στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, υπογράμμισε ο κ. Στράτος.

Στη συνέχεια κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της Διοίκησης ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Χάρης Κυριαζής αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του ΣΕΒ των τελευταίων 12 μηνών. Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Συνδέσμου ήταν θέματα όπως η ρευστότητα, η φορολογία, τα εργασιακά, το κόστος ενέργειας, που σχετίζονται με την επιβίωση των επιχειρήσεων και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Ο κ. Κυριαζής παρέθεσε τις πιλοτικές δράσεις που έχει σε εξέλιξη ο ΣΕΒ κινητοποιώντας δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας  ώστε  με τη βοήθεια των στελεχών επιχειρήσεων και άλλων επιστημονικών φορέων να υποβάλει  ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για θέματα οριζόντιου ή κλαδικού ενδιαφέροντος – όπως ο Εθνικός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός, ο σχεδιασμός της Νέας Προγραμματικής Περιόδου, τα ζητήματα των γραφειοκρατικών διαδικασιών και των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, οι πολιτικές στήριξης της Εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, οι δημόσιες πολιτικές για το Ανθρώπινο Δυναμικό, για την Έρευνα, Τεχνολογία & Καινοτομία κλπ.

Στην  ομιλία του προς τα μέλη με θέμα: «Ο ρόλος και οι θέσεις του ΣΕΒ στην νέα πραγματικότητα», και με την οποία έκλεισαν οι εργασίες της συνέλευσης, πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας λέγοντας ότι «Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα έστω και λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας.» Πρόσθεσε όμως ότι η επίτευξη των στόχων αυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Με αναφορά, εξάλλου, στο ρόλο που καλείται να παίξει ο ΣΕΒ μέσα στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, ο κ. Δασκαλόπουλος παρατήρησε ότι ο ΣΕΒ δεν είναι άβουλος θεατής αλλά ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου μας. Είναι ισότιμος εταίρος του πολιτικού συστήματος.

Μετά το πέρας της Συνέλευσης ακολουθεί η ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος του ΣΕΒ. (Η προσφώνηση του προέδρου του ΣΕΒ θα δοθεί χωριστά).

Κατά την παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα έναρξης 18:30, Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»), θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και θα μιλήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης.  Η εκδήλωση θα κλείσει με την καθιερωμένη ομιλία του Πρόεδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Σημειώνεται ότι Χορηγοί της Ετήσιας Συνέλευσης & της απογευματινής εκδήλωσης του ΣΕΒ είναι οι εξής εταιρείες:

ΧΟΡΗΓΟΙ: DAMMA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., CHIPITA Α.Ε., ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΕΤΚΑ Α.Ε., ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., PROTERGIA Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., SIEMENS A.E. ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, SCA HYGIENE PRODUCTS A.E., S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε., ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε., ACCENTURE A.E., ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε., ENTERSOFT A.E., CIVITAS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ A.E, ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΕΠΕΕ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΕΞΙΩΣΗΣ: DIAGEO ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ. ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε., COCA-COLA Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε., ΕΨΑ Α.Ε.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ