Ανακοίνωση ΣΕΒ σχετικά με τη εκδήλωση της BUSINESSEUROPE στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της κορυφαίας εργοδοτικής οργάνωσης της Ευρώπης για μια νέα βιομηχανική πολιτική, 28/1/2014

«Η ώρα των λόγων έχει παρέλθει. Αυτή των πράξεων έχει έρθει. Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει την πολιτική της ώστε να δώσει έμφαση στη ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, η οικονομική της υποβάθμιση θα είναι αναπόφευκτη.»   Με τη δήλωση αυτή η Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κα Emma Marcegaglia έδωσε στη δημοσιότητα, σήμερα (Τρίτη, 28.1.2014), στις Βρυξέλλες, τις προτάσεις της κορυφαίας εργοδοτικής οργάνωσης της Ε.Ε. για μία νέα βιομηχανική πολιτική για την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι με τις κατάλληλες συνθήκες η βιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει τη συνεισφορά της στο ΑΕΠ από το 15% στο 20%.  Tη δέσμευσή τους να κάνουν πράξη αυτά που  επισημαίνει η BUSINESSEUROPE  εξέφρασαν στις ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Ε.Ε. Herman Van Rompuy, ο Πρόεδρος της Επιτροπής José Manuel Barroso και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
Παρών στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος της BUSINESSEUROPE και Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι οι προτάσεις που εμπεριέχονται στο κείμενο της οργάνωσης με τον τίτλο «Industry Matters» έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, όπου η έξοδος από την κρίση, με την επαναφορά της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς εξωστρεφούς ανάπτυξης και με την ουσιαστική μείωση της ανεργίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της ιστού και μόνο με  αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τη βιομηχανία.   Η βιομηχανία, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, παραμένει ο πιο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ, στην απασχόληση, στους φόρους και στις εργοδοτικές εισφορές.
Η κρίση έχει επιφέρει μεγάλη βλάβη στην παραγωγική μας δομή, συνέχισε ο κ. Δασκαλόπουλος.  Δεν αρκεί, όμως, να επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που ήταν πριν την κρίση.  Πολύ περισσότερο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κρίση ως ευκαιρία για να αναβαθμίσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και με νέες δραστηριότητες.  Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους όσο και να ήταν αναπόφευκτη έχει πεπερασμένα όρια. Οφείλουμε τώρα να στραφούμε στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων μέσα από την καινοτομία και την τεχνολογία, μέσα από την καθημερινή δουλειά και την επένδυση.
Το κείμενο-οδηγός για τη βιομηχανική πολιτική “Industry Matters” που παρέδωσε η ηγεσία της BUSINESSEUROPE στην ηγεσία της Ε.Ε. επισημαίνει επτά περιοχές, όπου οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και η καινοτομία θα αυξήσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας: ενέργεια και κλιματική αλλαγή, πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης, διεθνές εμπόριο και ισχυροποίηση της Ενιαίας Αγοράς, έρευνα-ανάπτυξη και καινοτομία, παν-Ευρωπαϊκές υποδομές, ευλυγισία στην αγορά εργασίας και το δίπτυχο μάθηση-δεξιότητες.

Στη συνάντηση της BUSINESSEUROPE που διαρκεί όλη την ημέρα, παρευρέθηκε  ως τιμώμενος ομιλητής ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, η ομιλία του οποίου επικροτήθηκε από το πολυπληθές ακροατήριο της οργάνωσης.

********
Η BUSINESSEUROPE (www.businesseurope.eu) είναι η κορυφαία εργοδοτική οργάνωση  της  Ευρώπης.  Εκπροσωπεί πάνω από 20.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις 35 χωρών και μέλη της είναι οι αντίστοιχες εθνικές εργοδοτικές οργανώσεις.  Στόχος της BUSINESSEUROPE, είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Ευρώπης.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ