Ανακοίνωση για εκδήλωση του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων για το Εμιράτο Fujairah των Η.Α.Ε., 20/2/2014

Αποστολή στη Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για ελληνικές εταιρίες που επιδιώκουν να επεκταθούν εμπορικά ή επενδυτικά μέσω συμπράξεων στις Αραβικές αγορές  και την Ασία προγραμματίζει ο ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων μέσα στο Α΄ εξάμηνο του 2014.
Η ανάγκη προέκυψε μετά το ενδιαφέρον που εκφράστηκε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων στην Αθήνα (17/2/2014) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου του Εμιράτου “Fujairah.”  Στόχος της εκδήλωσης, που την παρακολούθησαν στελέχη από 50 εταιρίες, ήταν η εξοικείωσή τους με το επιχειρηματικό περιβάλλον της Fujairah, τα κίνητρα και τις διευκολύνσεις που προσφέρει, τις δυνατότητες για τοπική παραγωγή, για υπηρεσίες logistics και για διαμετακομιστικό εμπόριο προς πολλές αγορές του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας τόνισε ότι η επιχειρηματική εξωστρέφεια είναι το αντίδοτο στην ασφυξία της εγχώριας ύφεσης, αποτελεί μονόδρομο για να παραχθεί οικονομικό αποτέλεσμα, να αξιοποιηθεί η νέα γενιά στελεχών και επιστημόνων, να νιώσει η κοινωνία ότι υπάρχει προοπτική, να οδηγηθεί η χώρα σε τροχιά σταδιακής ανάκαμψης. Φιλοδοξία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, υπογράμμισε ο κ. Λαβίδας, είναι να ενισχύσουμε τις διμερείς συνεργασίες με αγορές-στόχους, να προβάλουμε στους διεθνείς κύκλους την υγιή Ελλάδα της δημιουργίας, της δράσης, της ποιότητας και της αξιοπιστίας, αλλά και να συμβάλουμε ώστε να ξαναμπεί η χώρα στο χάρτη προορισμών των διεθνών επενδυτικών σχημάτων και κεφαλαίων.
Στην ημερίδα, ομιλητές ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fujairah και υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία τόνισαν ότι τo Εμιράτο συνδυάζει την κομβική γεωγραφική θέση με ένα σύγχρονο λιμάνι που έχει εξελιχθεί στο 2ο σημαντικότερο παγκοσμίως μετά τη Σιγκαπούρη, με βάση την εμπορευματική κίνηση και μέσω αυτού υπάρχει πρόσβαση σε αγορές 2 δισεκατομμυρίων καταναλωτών.  Έχοντας σημειώσει τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακή ανάπτυξη, προσελκύει αυξανόμενο αριθμό διεθνών εταιριών, οι οποίες το επιλέγουν ως πρόσφορο έδαφος για μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Προσφέρει σειρά πλεονεκτημάτων και κινήτρων όπως πλήρη εξασφάλιση ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μηδενική φορολογία, σύγχρονο τραπεζικό τομέα και ελευθερία μεταφοράς κεφαλαίων, μοντέρνες υποδομές, ευκολία ίδρυσης επιχείρησης, ανταγωνιστικό εργατικό και στελεχιακό δυναμικό.
Οι εκπρόσωποι της “Fujairah” κάλεσαν τις ελληνικές εταιρίες να επισκεφθούν την περιοχή, να διερευνήσουν τις δυνατότητες και ευκαιρίες και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα, τις ωφέλειες και τη δικτύωση από την επιτόπια παρουσία, για να αναπτύξουν τον κύκλο εργασιών σε μία περιοχή όπου κτυπά ο παλμός του διεθνούς εμπορίου.
Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη ημερίδα διοργάνωσε ο ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων στη Θεσσαλονίκη χθες, Τετάρτη (19/2/2014), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Eλλάδας όπου αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι 70 εταιριών.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ