«Ημερίδες για επιχειρηματική συνεργασία με την Αίγυπτο διοργανώνει ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αιγύπτου, στην Αθήνα, Γραφεία ΣΕΒ, 17/10/2014 και στη Θεσσαλονίκη, 16/10/2014, αίθουσα ΕΒΕΘ»

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα «Doing Business with Egypt» την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 στα γραφεία του ΣΕΒ (15:00-17:30).

H εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αιγύπτου, το οποίο ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων έχει ιδρύσει από κοινού με τον Οργανισμό Egyptian Businessmen Association (ΕΒΑ) από Αιγυπτιακής πλευράς. Παρά τις δυσκολίες λόγω ανακατατάξεων και μεταβαλλόμενων συνθηκών, η Αίγυπτος των 70 εκατομμυρίων καταναλωτών παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες πολλών ελληνικών εξωστρεφών εταιριών, είτε δραστηριοποιούνται σε αυτήν είτε σχεδιάζουν να εισέλθουν.

Στην ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από στελέχη του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, του Αιγυπτιακού Οργανισμού Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών (GAFI) και του Αιγυπτιακού Συνδέσμου Επιχειρηματιών (EBA). Την εικόνα για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα θα συμπληρώσουν από τη δική τους εμπειρία ο Πρέσβης της Ελλάδας και στέλεχος του Γραφείου ΟΕΥ στο Κάιρο καθώς και ελληνική επιχείρηση που έχει πρόσφατα αναπτύξει επενδυτική δραστηριότητα. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος και ο Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Αhmed Fouad El Bidewy. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα δοθεί η ευκαιρία για κατ’ιδίαν επαφές και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές για ειδικότερη ενημέρωση και συζήτηση επί ατομικών σχεδίων (επισυνάπτεται το πρόγραμμα).

Μετά την ημερίδα και με βάση το ενδιαφέρον που θα προκύψει, θα προγραμματίσουμε επιχειρηματική αποστολή στην Αίγυπτο για όσα μέλη μας επιθυμούν να διερευνήσουν δυνατότητες και ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς,  να αναζητήσουν συνεργασίες με Αιγύπτιους εταίρους ή να έχουν επαφές με Κρατικές Αρχές και Οργανισμούς για να προωθήσουν θέματα που τους απασχολούν.

Τα ενδιαφερόμενα στελέχη μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση χωρίς κόστος, στέλνοντας συμπληρωμένη, τη δήλωση συμμετοχής στο patsiavos@sev.org.gr.

Aντίστοιχη ημερίδα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 12:30-15:30, στην αίθουσα του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29).

Δηλώστε εδώ την συμμετοχή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στον κ. Γ. Πατσιαβό, Συντονιστή, ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, τηλ. 2115006144.

  • Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας στην Αθήνα.
  • Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας στην Θεσσαλονίκη.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ