Χαιρετισμός Προέδρου ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα στην Τελετή βράβευσης των εταιρειών και ομίλων «TRUE LEADERS 2013 by ICAP GROUP», 23/10/2014


Χαιρετισμός Προέδρου ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα
Εκδήλωση – Τελετή βράβευσης των εταιρειών και ομίλων
«TRUE LEADERS 2013 by ICAP GROUP»
Κτήμα Νησίς 16o χλμ. Ε.Ο.Α.Λ. Κόμβος Ν. Κηφισιάς

  • Σήμερα που η επιχειρηματικότητα δεν είναι ούτε παρίας της δημόσιας συζήτησης ούτε απλά μια μόδα, αλλά μονόδρομος εξόδου από την ύφεση και όχημα για την ανάπτυξη, τα βραβεία True Leaders του ICAP Group αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
  • Πίσω από κάθε βραβείο κρύβεται μια ιστορία, μια ιδέα, γνώση, ελπίδες, ματαιώσεις, δοκιμασίες, επιτυχία, αλλά και ένα παράδειγμα που μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει. Η εμπειρία του επιχειρείν είναι ενας πλούτος για τη νέα γενιά, που αναζητά ευκαιρίες για να βάλει σε εφαρμογή τα ταλέντα και τις γνώσεις της.
  • Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται μέσα σε ένα κλίμα όπου η αισιοδοξία διαδέχεται το σκεπτικισμό. Όπου τα καλά νέα διαδέχεται η υπενθύμιση ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν. Ότι είμαστε ακόμη ευάλωτοι και εντός και εκτός συνόρων. Και ότι η ύφεση δεν είναι πονοκέφαλος για να περάσει με ασπιρίνες ρητορείας.
  • Χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζεται συμφωνία στα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη από την Πολιτεία, την αγορά, από όλους μας. Χρειάζονται δυνάμεις, από την πραγματική οικονομία, για να παράγουν, να εξάγουν, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία.
  • Γιατί παρά την ύφεση, υπάρχουν ακόμη πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως εσείς, που επιβιώνετε, προσαρμόζεστε, καινοτομείτε, ανοίγετε νέες αγορές. Παρά τα εμπόδια που συναντάτε στον διεθνή ανταγωνισμό, προχωράτε μπροστά με σοβαρότητα, προγραμματισμό, δεδομένα, αξιοποίηση των υλικών και ανθρώπινων πόρων.
  • Πάνω σε εσάς, θέλουμε εμείς, στο ΣΕΒ, να ‘χτίσουμε’ το αύριο της οικονομικής μας πραγματικότητας. Όχι μόνο χαρτογραφώντας τι συνέβη κατά τη διάρκεια της κρίσης ή ποια είναι τα εμπόδια που βιώνουν καθημερινά επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, αλλά προτείνοντας και προωθώντας διαρκώς και συστηματικά προτάσεις, ιδέες, ρυθμίσεις για ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο παραγωγής και ανάπτυξης.
  • Αυτο το σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τη ρευστότητα, τη φορολογία, το εξαγωγικό εμπόριο, την κατάρτιση και αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού, τη νέα βιομηχανική πολιτική, τη διασύνδεση έρευνας, αριστείας και επιχειρηματικότητας, τη μεγιστοποίηση μεσοπρόθεσμων αναπτυξιακών εργαλείων όπως το νέο ΕΣΠΑ για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
  • Προϋποθέτει όμως ταυτόχρονα μια νέα νοοτροπία ευθύνης από όλους μας. Συμφωνία στα βασικά μεγέθη της οικονομία μας. Συνεργασία για να αξιοποιήσουμε δυνατότητες και διαπραγμάτευση.
  • Σήμερα ο πήχης είναι ψηλότερα γιατί η εκκίνηση χρειάζεται νέα αφετηρία και νέες βάσεις. Νέες ιδέες και νέες δυνάμεις, όπως εσείς, που δίνετε σάρκα και οστά στην επιχειρηματικότητα που δημιουργεί ευκαιρίες και δεν τις κυνηγά απλά.
  • Με την προτροπή μου να παραμείνουμε κοντά και σε στενή συνεργασία, χαράσσοντας κοινό βηματισμό για το μέλλον και δυναμώνοντας τη φωνή μας για το καλό της ιδιωτικής οικονομίας σας συγχαίρω για άλλη μια φορά και εύχομαι να συνεχίσετε το δημιουργικό σας δρόμο.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ