Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ κ. Α. Σκέρτσου, στην Ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος

Τους θερμούς χαιρετισμούς τόσο του Δ.Σ. όσο ειδικότερα και του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρου Φέσσα, στη νέα Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής  κ. Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ανοικτή εκδήλωση της Γενικής του Συνέλευσης  που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, την Κυριακή 8 Ιουνίου 2015.  Ευχόμενος στο νέο Προεδρείο του ΣΕΠΒΕ καλή δύναμη ο κ. Σκέρτσος τόνισε, μεταξύ των άλλων, τους  στενούς και παραγωγικούς δεσμούς των δύο Συνδέσμων, που το τελευταίο διάστημα εξελίσσονται δυναμικά με βασικούς άξονες τη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής βιομηχανικής πολιτικής όσο και την πιο ουσιαστική διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανική παραγωγή.  

Ο κ. Σκέρτσος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημερινό διακύβευμα  για τη χώρα μας: «Αυτό που διακυβεύεται –τόνισε- είναι το αν θα γίνουμε τελικά μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και οικονομία ή μια περιθωριακή και προβληματική νησίδα στην άκρη της βαλκανικής χερσονήσου, αποκομμένη από τον ζωτικό της χώρο που φυσικά είναι η Ευρώπη.

Σε αυτό το δίλημμα, η θέση του ΣΕΒ και όλων των βιομηχανικών συνδέσμων, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που κάναμε στο Βόλο πριν λίγους μήνες, είναι πεντακάθαρη: η Ελληνική οικονομία πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εντός του ΕΥΡΩ. Δεν μπορούμε και δεν θα τα καταφέρουμε να γίνουμε μια πραγματικά ανταγωνιστική, εξωστρεφής και καινοτομική οικονομία αν αυτοεξαιρεθούμε από τον ενιαίο ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο.»   Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ακόμη ότι τα προβλήματα της οικονομίας μας είναι βαθιά και διαρθρωτικά. «Προϋπήρχαν του μνημονίου και δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα. Μόνο η οργανική και ακόμη πιο βαθιά σύνδεσή μας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα μας βοηθήσει να τα θεραπεύσουμε. Μιλώντας λοιπόν για τη χώρα μας, ας είμαστε ειλικρινείς. Το ελληνικό πρόβλημα είναι διαχρονικό. Το μνημόνιο ΔΕΝ έφερε την κρίση. Δυστυχώς όμως δεν έφερε και τη λύση.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ στάθηκε ιδιαίτερα στην κρισιμότητα των στιγμών.  Όπως σημείωσε, «το τέλος των ψευδαισθήσεων ανοίγει δυο δρόμους μπροστά μας: ο πρώτος είναι ο δρόμος της εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων χωρίς άλλες χίμαιρες και εκπτώσεις στην αδιαπραγμάτευτη θέση της χώρας στην ΕΕ.  Ο δεύτερος είναι ο δρόμος της συλλογικής διολίσθησης σε ένα κρεσέντο απομονωτισμού που θα μας καταδικάσει για πολλά χρόνια σε απρόβλεπτες περιπέτειες. Η ευθύνη των ηγεσιών, των σοβαρών και οργανωμένων επιχειρήσεων αλλά και των ενεργών πολιτών είναι τεράστια για να αποτρέψουμε το δεύτερο και να πετύχει το πρώτο.»

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ