Χαιρετισμός του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνου Μπίτσιου, στην εκδήλωση της παρουσίασης του προϊόντος ΕΘΝΙΚΗ Αλυσίδα Αξίας-Ναυτιλία, 21/7/2016

Κυρίε υπουργέ,

Κυρία Πρόεδρε,
Αγαπητέ Καπετάνιο,

Κυρίες και κύριοι,

Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ την Εθνική Τράπεζα που σε μια κρίσιμη περίοδο, στηρίζει τη δυναμική και υγιή επιχειρηματικότητα.
Η πρωτοβουλία σας αναπτύσσει καίριες δυνατότητες χρηματοδότησης για ελληνικές επιχειρήσεις, στηρίζει τις ανάγκες ρευστότητας που έχουν και διασφαλίζει την πρόσβαση σε προγράμματα διεθνών οργανισμών.
Με την αξιοποίηση των εργαλείων αυτών, η ελληνική παραγωγή αυξάνει τις δυνατότητες πρόσβασης της σε διεθνείς αγορές, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά της και αναπτύσσει νέα πλαίσια συνεργασιών και συνεργιών.
Με άλλα λόγια, στηρίζονται μεσαίες, μεγάλες αλλά και μικρότερες, ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Η πολιτική αυτή, είναι καίριας σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο χώρος της ναυτιλίας αποτελεί σημαντικό βραχίονα της ελληνικής οικονομίας.
Είναι πάντα ενεργό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας είτε βρίσκεται είτε δεν βρίσκεται σε κρίση.
Η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να διακρίνεται και να στηρίζει τη διεθνή ζήτηση για νέα πλοία.
Το νέο χρηματοοικονομικό εργαλείο της Εθνικής Τράπεζας ενώνει τη θάλασσα με την ελληνική στεριά παρέχοντας σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ελληνικές επιχειρήσεις.
Πρόκειται για επιχειρήσεις της βιομηχανίας και της μεταποίησης που είναι σε θέση να καλύψουν αποτελεσματικά σημαντικό μέρος της διεθνούς ζήτησης για ναυτιλιακό εξοπλισμό.Ο εξοπλισμός αυτός, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των αναγκών, από τον βασικό εξοπλισμό μέχρι πιο εξειδικευμένο που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όρους ανταγωνιστικότητας, ποιότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία Ελλήνων πλοιοκτητών σε χώρες ναυπήγησης όπως η Κορέα επέτρεψε τη σύναψη συμβολαίων για ελληνικές εταιρείες. Οι επιτυχίες αυτές  ενισχύουν το ελληνικό όνομα διεθνώς και αποτελούν πηγή διαρκώς βελτιούμενης αξιοπιστίας.

Ενισχύονται ειδικότερα:

    • οι επιχειρηματικές επαφές και συνεργασίες και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της Ναυπηγικής και της θαλάσσιας βιομηχανίας,
    • οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στα ναυπηγεία όπου κατασκευάζονται ελληνικά πλοία
    • νέες δικτυώσεις και κοινές δράσεις Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.
    • νέες παραγωγικές εξειδικεύσεις που ξεκινούν από τη ναυτιλία αλλά που σταδιακά μπορούν να επεκταθούν.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, μας παρουσιάζεται η κατάληξη μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας. Και συγχαίρω την Πρόεδρο κυρία Κατσέλη.

Παρθενογένεση, όμως, δεν υπάρχει στις ιδέες. Η σημερινή επιτυχής κατάληξη οφείλεται στο όραμα, στην επιμονή και στην αγάπη για την πατρίδα ενός συγκεκριμένου ανθρώπου.
_Μιλώ για τον Παναγιώτη Τσάκο.
Καπετάνιε, μαζί πήγαμε στην Κορέα αλλά σε εσάς  οφείλουμε την επιτυχή κατάληξη.

Κυρίες και κύριοι,

Οι αλυσίδες αξίας αποτελούν ένα από τους σημαντικότερους τρόπους δραστηριοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων για το άμεσο μέλλον.
Η εμπειρία από την Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά έχει δείξει πως η συμμετοχή σε παραγωγικές αλυσίδες αξίας ένα καίριο παράγοντα επιτυχίας.
Οι παραγωγικές αλυσίδες αξίας επιτρέπουν τη δημιουργία νέων πλεονεκτημάτων, την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, νέες επιχειρηματικές και παραγωγικές εξειδικεύσεις και οικονομίες κλίμακας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενισχύει τις σχέσεις δυο κόσμων που δεν έχουν αναπτύξει τις σχέσεις που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν αναπτύξει.
Της Βιομηχανίας/μεταποίησης και της Ναυτιλίας.

Είναι δυο βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που μπορούν, μέσα από αυτό το νέο χρηματοδοτικό προϊόν, να αναπτύξουν κοινά συμφέροντα με αμοιβαία οφέλη και θετικούς πολλαπλασιαστές.
Ο ΣΕΒ στηρίζει πολιτικές που συμβάλουν στη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί στο διεθνή ανταγωνισμό για επενδύσεις.

Πολιτικές που θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουν νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα και θα θέσουν τις βάσεις για την ανάταση της χώρας.

Η Εθνική Αλυσίδα Αξίας είναι μια τέτοια πρωτοβουλία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία.
Σας ευχαριστώ.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ