Ανακοίνωση για την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η διαΝΕΟσις, με θέμα: «ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ», Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο ΣΕΒ και η διαΝΕΟσις συνδιοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: «ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ», την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 16.00, στο αμφιθέατρο Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Όπως επισημαίνεται «η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή αποτελούν μεγάλο διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας με σημαντικές κοινωνικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις για την χώρα μας.» Η διαΝΕΟσις – Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης, στο πλαίσιο των ερευνητικών της δραστηριοτήτων υλοποίησε σε συνεργασία με την  Ernst & Young (EY) μια εις βάθος έρευνα για την έκταση, τις επιπτώσεις, τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές επίλυσης και τις προτάσεις αντιμετώπισης της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής. Η έρευνα που φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του προβλήματος και με αξιόπιστα στοιχεία να τροφοδοτήσει τον κοινωνικό διάλογο με τεκμηριωμένες προτάσεις θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση με στόχο τα αποτελέσματα αυτής να τροφοδοτήσουν έναν γόνιμο διάλογο που φιλοδοξία είναι να προβάλει προτάσεις και λύσεις στο πρόβλημα της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής: «ένα πρόβλημα που κάνει τους ίδιους πολίτες να πληρώνουν όλο και περισσότερα και τελικά να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο κράτος, αφού αισθάνονται ότι δεν απολαμβάνουν υπηρεσίες από την Πολιτεία, ανάλογες με ό,τι έχουν πληρώσει.» Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι τεκμηριωμένες θέσεις του ΣΕΒ για τον περιορισμό του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των επαγγελματιών της χώρας, του επιχειρηματικού κόσμου, ιδιαίτερα από κλάδους, οι οποίοι πλήττονται από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, όπως είναι τα καύσιμα, τα προϊόντα καπνού και τα ποτά και της Πολιτείας, με τους οποίους θα συζητήσουμε την πραγματική διάσταση του προβλήματος.
Ειδικότερα, στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι κκ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Πρόεδρος, διαΝΕΟσις και Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος, ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Ακολούθως θα παρουσιαστεί η έρευνα: «Φοροδιαφυγή: Χαρακτηριστικά, αιτίες και έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα» από τον κ. Στέφανο Μήτσιο, Head of Tax, EY και στη συνέχεια τοποθέτηση θα κάνει ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Μέλος ΔΣ, ΣΕΒ, Αντιπρόεδρος, ΣΕΤΕ, με θέμα: «H μείωση της παραοικονομίας ως προϋπόθεση για τη μείωση της υπερφορολόγησης και την ανάκαμψη της οικονομίας». Στο πάνελ με θέμα: «Οι κύριες αιτίες και επιπτώσεις της φοροδιαφυγής» θα καταθέσουν τις απόψεις τους, οι κκ. Ευτύχιος Βασιλάκης,  Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος, ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Λάμπρος Πάσχος, Αντιπρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), Operational Director, Pernod Ricard Hellas, και Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής, Νέα Δημοκρατία, ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο δημοσιογράφος κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου.  Στο επόμενο πάνελ, όπου θα συζητηθούν «Οι λύσεις στο πρόβλημα: Προϋποθέσεις και αποτελεσματικότητα» θα τοποθετηθούν οι κκ. Χάρης Θεοχάρης, Ανεξάρτητος Βουλευτής, Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος, ΕΣΕΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΠΕ Α.Ε., Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ., ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο δημοσιογράφος κ Παύλος Τσίμας.  Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με θέμα τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής για την πάταξη της παραοικονομίας, ενώ ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, Διευθυντής Ερευνών, διαΝΕΟσις θα παρουσιάσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τα βασικά συμπεράσματα στο κλείσιμο θα κάνει ο κ. Κώστας Σφακάκης, Σύμβουλος Διοίκησης – Φορολογική Πολιτική, Τομέας Βιομηχανίας, Υποδομών και Νέας Οικονομίας του ΣΕΒ.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ