1ο Συνέδριο για την Κανονιστική Συμμόρφωση υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, 2/10/2018

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, το 1ο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), σε συνεργασία με την Palladian Conferences.

«Για τον ΣΕΒ, οι επιχειρήσεις που σέβονται κατά τρόπο ουσιαστικό και όχι προσχηματικά τη νομοθεσία, τα διεθνή πρότυπα ελέγχου και τις πρακτικές συμμόρφωσης, είναι οι μόνες που μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό, να προσελκύσουν επενδυτές και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη πελατών, προμηθευτών και εργαζομένων», τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι «Η κανονιστική συμμόρφωση εκφράζει ένα ισχυρό μήνυμα της ηγεσίας μιας επιχείρησης και για το πού βρίσκεται σήμερα, αλλά κυρίως για το πού θέλει να πάει αύριο. Οφείλουμε να ξεφύγουμε από την προσέγγιση της κανονιστικής συμμόρφωσης ως τυπική μόνο υποχρέωση γι’ αυτό και πρέπει να εργαστούμε από κοινού ώστε να την κάνουμε “ελκυστική” και συνώνυμο της καλής φήμης της επιχείρησης».

Κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της κανονιστικής συμμόρφωσης ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, στο συνέδριο παρουσιάστηκαν εξειδικευμένα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του χώρου, όπως οι σύγχρονες πρακτικές αντιμετώπισης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τα ζητήματα της φοροαποφυγής και το νέο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τα επενδυτικά και ασφαλιστικά προϊόντα. Τέλος, ιδιαίτερη συζήτηση αναπτύχθηκε σχετικά με το ρόλο του Υπευθύνου Κανονιστικής Συμμόρφωσης, ως προς τη συμβολή του στην εμπέδωση κουλτούρας συμμόρφωσης στην εταιρεία, αλλά και την, πλέον, αυξημένη προσωπική ευθύνη που έχει.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 180 σύνεδροι μεταξύ των οποίων Υπεύθυνοι  Κανονιστικής Συμμόρφωσης και στελέχη ανώτατης διοίκησης από τους κλάδους των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας, του εμπορίου κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ