Τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής Πατρών, αποτελούν για τον ΣΕΒ, τροχοπέδη στην ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, 23/2/2019

Ο ΣΕΒ στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΒΙΠΑ
Η αναβάθμιση των επιχειρηματικών περιοχών, το πλαίσιο λειτουργίας των φορέων διαχείρισης και τα προβλήματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, συζητήθηκαν σε ειδικό πάνελ που συμμετείχε ο ΣΕΒ στο πλαίσιο την ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου των εγκατεστημένων της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/02/2019 στην Πάτρα (Royal Theater).

«Τα προβλήματα των βιομηχανικών περιοχών συνολικά και της βιομηχανική περιοχής της Πάτρας ειδικότερα, όπως καταγράφηκαν σε πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ, αποτελούν τροχοπέδη όχι μόνο για την ανταγωνιστικότητα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων αλλά και συνολικά για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς αποτελούν ανάσχεση στην μετεξέλιξη των επιχειρηματικών πάρκων σε σύγχρονους, δυναμικούς πόλους βιομηχανικής και οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε η κ. Μαρίνα Σπυριδάκη Διευθύντρια του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ στο κεντρικό πάνελ που συμμετείχε μαζί με τους βουλευτές Αχαΐας κ. Ανδρέα Ριζούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέα Κατσανιώτη (ΝΔ), τον πρόεδρο του ΠΑΣΕΒΙΠΕ – ΣΕΒΙΠΑ κ. Πέτρο Μαντά , και το γενικό διευθυντή της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ Α.Ε. Φίλιππο Κονταξή.

Οι απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές και υπηρεσίες, τα προβλήματα ασφάλειας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, σήμανσης, ελλειμματικής διασύνδεσης με δίκτυα μεταφορών (οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνια και αεροδρόμια), οι υψηλές χρεώσεις κοινοχρήστων δαπανών και δημοτικών τελών και τα προβλήματα συνεργασίας με τους φορείς διαχείρισης αποτελούν τη μακρά λίστα των προβλημάτων που καθηλώνουν την αναπτυξιακή δυναμική των επιχειρηματικών περιοχών και των περιφερειών στις οποίες αυτά είναι εγκατεστημένα. Οι φορείς διαχείρισης όπως η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. σε συνεργασία με τους Συνδέσμους των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων και την υποστήριξη της πολιτείας θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να εξετάσουν νέα μοντέλα παροχής υπηρεσιών χρηματοδότησης, clustering και κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού προς τους εγκατεστημένους, καθώς και διασύνδεσης των ΒΙΠΕ με πανεπιστήμια και κόμβους καινοτομίας ώστε να εξυπηρετηθεί ο στόχος για αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο 12% του ΑΕΠ.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ