Νέες δεξιότητες και σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας στο επίκεντρο του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, 19/9/2019

Με θέμα τις Νέες δεξιότητες και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, συνεδρίασε την Πέμπτη 19/9/2019, το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, με προσκεκλημένους την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στην πρόσφατη πρωτοβουλία του ΣΕΒ να αναδείξει τα θέματα της ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων σε γνώσεις, δεξιότητες και επαγγέλματα, ως βασικές προϋποθέσεις για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θέτει η τεχνολογική επανάσταση του industry 4.0, που αλλάζει ριζικά τη φύση της εργασίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο και που, σύμφωνα με έρευνες και του ΟΟΣΑ, σχεδόν μία στις δύο θέσεις εργασίας θα αυτοματοποιηθούν ή θα μεταβληθούν ουσιωδώς μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Η μεγάλη μεταρρυθμιστική πρόκληση τόνισε ο κ. Φέσσας είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα–σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ανώτατη εκπαίδευση, τεχνική εκπαίδευση, αλλά και διά βίου μάθηση- να γίνει σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό, απευθείας συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας, και προσανατολισμένο στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που αντιστοιχούν στη σύγχρονη οικονομική και τεχνολογική πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε, επίσης, τη θέση του ΣΕΒ για την ανάγκη επανεκκίνησης ενός εποικοδομητικού και ουσιαστικού διαλόγου για την αποτελεσματική σύνδεση της αγοράς εργασίας, των σύγχρονων επιχειρήσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την πολιτεία ευρύτερα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Χρήστος Α. Ιωάννου, Διευθυντής του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ, παρουσίασε στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και στους προσκεκλημένους Υπουργούς τα βασικά ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του ΣΕΒ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ», περισσότερες λεπτομέρειες για την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ