Συμφωνία προ των πυλών – 9 Ιουλίου 2015

9 Ιουλίου 2015

Επισκόπηση

  • Ουδέποτε μέχρι σήμερα στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας, κρίνονται τόσα πολλά μέσα σε τόσες λίγες ημέρες. Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει την υπέρβαση και να υπογράψει μια επώδυνη συμφωνία για να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Εάν η χώρα πτωχεύσει, χωρίς Ευρώ, χωρίς κοινοτικούς πόρους και χωρίς την πολιτική προστασία της Ευρωπαϊκής ομπρέλας ασφαλείας, η χώρα περιθωριοποιείται στην διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή. Δεν είναι τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα μας σε περίπτωση GREXIT, με την ανθρωπιστική κρίση λόγω Μνημονίων να ωχριά μπροστά σε αυτό που θα συμβεί εάν εγκαταλείψουμε την ευρωπαϊκή οικογένεια.
  • Οι επιχειρήσεις ήδη βιώνουν αφόρητες καταστάσεις λόγω της στενότητας ρευστότητος στο τραπεζικό σύστημα και της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
  • Οι εξαγωγές ειδικά προϊόντων μεταποίησης εκτός καυσίμων και αγροτικών προιόντων συνεχίζουν να έχουν καλές επιδόσεις αν και είναι εμφανής μια κόπωση ήδη από τον μήνα Μάιο.
  • Η διάρθρωση της αγροτικής παραγωγής αναδεικνύει το μέγεθος των ευκαιριών που έχασε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Τα τεράστια ποσά των αγροτικών επιδοτήσεων καθώς και η ευνοική μεταχείρηση από φορολογικής πλευράς του κλάδου δεν αξιοποιήθηκαν για μια αναδιάρθρωση της παραγωγής. Έτσι, η παραγωγή παραμένει κατακερματισμένη και  η χώρα εξαρτημένη από εισαγωγές βασικών προιόντων πρωτογενούς παραγωγής. Αυτά περιλαμβάνουν κρέατα, γαλακτομικά, καφέ, ζάχαρη, πατάτες, ντομάτες, πορτοκάλια και μανταρίνια, λεμόνια, μέλι καθώς και … χαμομήλι Αιγύπτου.
  • Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταδιακή άνθηση νέων εξαγωγικών αγροτικών δραστηριοτήτων σε υψηλής ποιότητας προιόντα.

Διαβάστε εδώ το Εβδομαδιαίο δελτίο για την Ελληνική οικονομία – Οικονομία & Επιχειρήσεις: “Συμφωνία προ των πυλών” – 9 Ιουλίου 2015.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ