ΚΑΕ: Επενδύει στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και προωθεί την εικόνα της Ελλάδος διεθνώς

8 Οκτωβρίου 2015 | Νέα Μελών
Business Success Stories
Οικονομικά μεγέθη – Η εταιρεία, από την έναρξη της λειτουργίας της, ξεχωρίζει για τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ενδεικτικά το 2014 παρουσίασε:
Πωλήσεις €307,3 εκατ.
EBITDA €100,5 εκατ.
EBT €64,87 εκατ.
Μία σημαντική ξένη επένδυση Η ΚΑΕ ανήκει κατά 100% στον όμιλο DUFRY, ο οποίος δραστηριοποιείται διεθνώς στο χώρο του ταξιδιωτικού εμπορίου με παρουσία σε 67 χώρες, με 1.650 καταστήματα σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια και άλλους τουριστικούς προορισμούς, κατέχοντας το 24% του μεριδίου αγοράς του παγκόσμιου κλάδου του ταξιδιωτικού εμπορίου. Η εξαγορά της εταιρείας από την Dufry, συνιστά ένα σημαντικό success story στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια.
Εκσυγχρονισμός καταστημάτων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Στις αρχές του καλοκαιριού του 2015, ολοκληρώθηκε μία σημαντική επένδυση της εταιρείας ύψους €5.000.000, με τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων, που λειτουργεί, στην περιοχή Extra Schengen του ΔΑΑ. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με καταστήματα εφάμιλλα, εάν όχι ανώτερα των κυριότερων αεροδρομίων της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής. Επίσης, σημαντικές επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων που λειτουργούν στο Αεροδρόμιο της Ρόδου και στο Λιμάνι της Ρόδου. Καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε και η ίδρυση νέου καταστήματος στο Λιμάνι της Κω. Στα αμέσως επόμενα σχέδια της εταιρείας είναι η αντίστοιχη, ριζική ανακαίνιση των καταστημάτων, στην Intra Schengen περιοχή του ΔΑΑ.
Προσωπικό Η εταιρεία απασχολεί 2.286 εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους διαμένουν στις περιοχές που λειτουργούν τα καταστήματα της, περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων, κυρίως στην εξυπηρέτηση πελατών, μέσω της Ακαδημίας Πωλήσεων της Dufry, και σημαντικές ευκαιρίες ανέλιξης σε όλους τους εργαζόμενους.
Στρατηγική συνεργασία H εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ Α.Ε.», θυγατρική της ΚΑΕ, συνεργάζεται με τις εταιρείες ΑΝΕΚ A.E. και ΑΤΤΙΚΑ A.E., αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διαχείριση των εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν εντός 22 επιβατικών πλοίων τους που εκτελούν δρομολόγια στις Κυκλάδες, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Ιταλία.
Η ΚΑΕ προωθεί την εικόνα της Ελλάδας Η εταιρεία συμβάλλει ουσιαστικά στην εικόνα που διαμορφώνει κάθε ξένος ταξιδιώτης που αναχωρεί από την Ελλάδα, αφού κατά την αναχώρησή, του, του παρέχει την ευκαιρία τις για αγορές μέσα από μια τεράστια ποικιλία προϊόντων, αρίστης ποιότητας και σε καλές τιμές. Πιστεύουμε ότι η εταιρεία, προβάλλει την ιδανική εικόνα της Ελλάδας σε κάθε ταξιδιώτη, «εξάγοντας» ταυτόχρονα την τουριστική αξία της χώρας μας.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Τα Hellenic Duty Free Shops έχουν εντάξει στην επιχειρηματική στρατηγική τους τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Για αυτό έχουν αναπτύξει πολιτικές κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης με στόχο τόσο τη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης όσο και των τοπικών κοινωνιών κοντά στις οποίες δραστηριοποιούνται. Παράλληλα, η εταιρεία βοηθά έμπρακτα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση του έργου του για την ανακούφιση των ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών που διέρχονται στη χώρα μας, προς αναζήτηση, ενός καλύτερου μέλλοντος, καθώς και τα  Special Olympics Hellas. Η εταιρεία δεν διαθέτει μόνο κοινωνική συνείδηση, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της. Στα πλαίσια αυτού του ενδιαφέροντος η εταιρεία έχει δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα υπαλλήλων, ενώ επιβραβεύει ετησίως αριστούχους μαθητές και φοιτητές, παιδιά εργαζομένων με αξιόλογα χρηματικά ποσά. Ο Όμιλος συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης εταιρικών πόρων, εξοικονομώντας βασικούς πόρους της κοινωνίας.  Τα περιφερειακά κυρίως καταστήματά της, αποτελούν το μέσο και τον τρόπο προβολής της ελληνικής τοπικής παραγωγής.

ΚΑΕ Α.Ε.

Η Εταιρεία “Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.” (KAE) προσφέρει στους ταξιδιώτες την καλύτερη εμπειρία στις αγορές τους. Λειτουργεί 114 καταστήματα σε όλα σχεδόν τα σημεία εξόδου από την Ελλάδα (αεροδρόμια, μεθοριακούς σταθμούς, λιμάνια). Απασχολεί 2.286 άτομα προσωπικό και διαθέτει επώνυμα, αυθεντικά αλλοδαπά και ελληνικά προϊόντα σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές.

Η ΚΑΕ κατέχει έως το 2048, το αποκλειστικό δικαίωμα λιανικής πώλησης αφορολογήτων ειδών στην Ελλάδα.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ