GENESIS Pharma: Μεταξύ των 110 κορυφαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη

8 Οκτωβρίου 2015 | Νέα Μελών
Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma αναδείχθηκε μεταξύ των 110 κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία European Business Awards 2014-15 sponsored by RSM, λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’ Honneur».
Συγκεκριμένα, διακρίθηκε στην κατηγορία «The Chairman’s Selection», καθώς επελέγη από την κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν διακεκριμένοι ευρωπαίοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, για τη στρατηγική που ακολούθησε σε περίοδο κρίσης καταφέρνοντας να διασφαλίσει την υγιή επιχειρηματική της πορεία, αναπτυξιακές προοπτικές, αλλά και όλες τις θέσεις εργασίας.
Τα European Business Awards είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους θεσμούς επιχειρηματικότητας, που αναδεικνύει και επιβραβεύει την επιχειρηματική αριστεία και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανταγωνισμός της φετινής 8η διοργάνωσης ήταν εξαιρετικά έντονος καθώς σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών:  συνολικά έλαβαν μέρος 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες της Ευρώπης, ενώ για τον τίτλο  «Ruban d’ Honneur» διαγωνίστηκαν 709 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων 60 ελληνικές εταιρείες.

GENESIS Pharma

Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες βιοτεχνολογίας στον κόσμο.

Η GENESIS Pharma αποτελεί μια πρωτοπόρο ελληνική εμπορική φαρμακευτική εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1997 με στόχο να διασφαλίσει στους Έλληνες ασθενείς που πάσχουν από σπάνια, χρόνια και βαριάς μορφής νοσήματα, άμεση πρόσβαση σε καινοτόμες, πρωτότυπες θεραπείες. Υπήρξε μεταξύ των πρώτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμακα.

Με έδρα την Αθήνα και θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο, δραστηριοποιείται επίσης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κυρίως στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία ως αποκλειστικός εμπορικός συνεργάτης μερικών από τις σημαντικότερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνα αιχμής. Μεταξύ αυτών και δύο από τις κορυφαίες εταιρείες φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, οι εταιρείες Biogen και Celgene.

Διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πρωτότυπα φάρμακα, υψηλής τεχνολογίας και θεραπευτικής αξίας, στην πλειοψηφία τους βιοτεχνολογικά. Σήμερα, εισάγει συνολικά περισσότερα από 20 φάρμακα.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της πολλαπλής σκλήρυνσης με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τη νόσο, ενώ σημαντικό είναι και το εύρος καινοτόμων θεραπειών που διαθέτει για σπάνιες αιματολογικές κακοήθειες και απειλητικές μορφές καρκίνου, όπως το πολλαπλό μυέλωμα, ο μεταστατικός καρκίνος του παγκρέατος, ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού κ.α. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στους τομείς της νεφρολογίας, γαστρεντερολογίας και ρευματολογίας.

Τα τελευταία 10 χρόνια κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη ελληνική αγορά βάσει κύκλου εργασιών, ενώ είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις σε νοσοκομειακές πωλήσεις στη χώρα. Από το 2000 μέχρι σήμερα, έχει λάβει δεκάδες βραβεία και πιστοποιήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξής της, την καινοτομία, την παραγωγικότητα, θέματα ποιότητας, την εταιρική υπευθυνότητα και το εργασιακό της περιβάλλον. Πρόσφατα, η GENESIS Pharma αναδείχθηκε μεταξύ των 110 κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στα διακεκριμένα επιχειρηματικά βραβεία European Business Awards 2014-15, λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’ Honneur».

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ