ΔΕΔΔΗΕ: O εκσυγχρονισμός του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στρατηγική προτεραιότητα για τον ΔΕΔΔΗΕ

27 Μαρτίου 2017 | Νέα Μελών
Με συνολικές επενδύσεις που διαμορφώνονται σε περίπου 1,25 δις ευρώ σε βάθος 5ετίας, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., στοχεύει στην εξέλιξη των δικτύων της χώρας μας σε «Έξυπνα Δίκτυα», με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από τους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.
Τα Έξυπνα Δίκτυα έχουν πολλαπλά οφέλη για τον καταναλωτή (εξοικονόμηση κόστους ενέργειας), το περιβάλλον (μείωση εκπομπών ρύπων) αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμιση στρατηγικών υποδομών, επιχειρηματικές ευκαιρίες για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων κλπ).
Ταυτόχρονα, ο στόχος του ΔΕΔΔΗΕ για συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ηλεκτρικής ενέργειας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της μετάβασης των παραδοσιακών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας σε νέα προηγμένα ευφυή συστήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Εταιρία προχωρά ολοταχώς με την υλοποίηση σειράς στρατηγικών έργων, όπως στη δημιουργία σύγχρονων Κέντρων Ελέγχου Δικτύου για την ηπειρωτική χώρα αλλά και για τα νησιά, στην εγκατάσταση συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών (GIS), στην ανάπτυξη «Έξυπνων Δικτύων» για τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, καθώς και στην τηλεμέτρηση πελατών στη Χαμηλή Τάση (εγκατάσταση έξυπνων μετρητών) .
Ο ΔΕΔΔΗΕ συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας, με συνολικό ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τα 6.500 άτομα και αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη Εταιρία Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τον αριθμό των καταναλωτών που εξυπηρετεί.
Για την υλοποίηση του οράματός του, εστιάζει ιδιαίτερα στην έρευνα και στην ανάπτυξη, με έμφαση στην καινοτομία και στην εισαγωγή νέων πρακτικών σχεδιασμού, λειτουργίας και διαχείρισης των δικτύων Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά.
Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου, «Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από τον τομέα της ενέργειας. Τα δίκτυα αποτελούν τις αναγκαίες στρατηγικές υποδομές για την λειτουργία της ενεργειακής αλυσίδας. Η αναπτυξιακή προοπτική του τομέα των ‘Έξυπνων Δικτύων’ δημιουργεί δυνατότητα για ουσιαστική συμβολή του ΔΕΔΔΗΕ στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.-Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας

O ΔΕΔΔΗΕ διανέμει ηλεκτρική ενέργεια σε 7,4 εκατομμύρια καταναλωτές μέσα από τα δίκτυα Μέσης και Χαμηλής Τάσης, ενώ διαχειρίζεται και τα δίκτυα Υψηλής Τάσης στην Αττική και στα Νησιά.
Με βάση τον αριθμό των καταναλωτών που εξυπηρετεί, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη Εταιρία Διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Εταιρία απασχολεί περίπου 7.000 άτομα και το συνολικό μήκος των ηλεκτρικών δικτύων της φθάνει τα 236.000 χιλιόμετρα. Στις βασικές υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη, η λειτουργία και η συντήρηση του Δικτύου, η παροχή πρόσβασης σε αυτό, η μέτρηση καταναλώσεων, η σύνδεση σταθμών παραγωγής ΑΠΕ καθώς και η Διαχείριση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ