INTERAMERICAN: Μέρισμα 10,05 εκατ. ευρώ στους Μετόχους από την INTERAMERICAN

12 Οκτωβρίου 2017 | Νέα Μελών
Η INTERAMERICAN ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της, για την χρήση του 2016, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Το σύνολο του μερίσματος ανέρχεται σε 10,05 εκατ. ευρώ προ φόρου (0,082 ευρώ ανά μετοχή) και θα καταβάλλεται από τις 22 Σεπτεμβρίου και μετά. Η εταιρεία είχε κλείσει το 2016 με λειτουργικά κέρδη 21,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σχεδόν απόλυτος μέτοχος της INTERAMERICAN είναι ο ολλανδικός όμιλος ACHMEA, που διαθέτει ίδια κεφάλαια 9,9 δισ. ευρώ (31/6/2017) και αναπτύσσει χρηματοοικονομικές-ασφαλιστικές δραστηριότητες στις Κάτω Χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σλοβακία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία. 
«Έχουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση να αποδίδουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέρισμα στους μετόχους μας, επιβεβαιώνοντας με την κερδοφορία -παρά τις δύσκολες συνθήκες- την πορεία βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας. Σταθερός στόχος μας είναι να παράγουμε αξία για τους μετόχους, σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλουν την εταιρεία και της υποστήριξης που μάς παρέχουν. Θέλουμε να εμπνέουμε στους μετόχους μας το αίσθημα της ουσιαστικής και αποτελεσματικής εστίασης στον πελάτη και της ικανότητας να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε, δημιουργώντας αξία ευρύτερα για το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN. 
Η INTERAMERICAN, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου που πρόσφατα δημοσιοποίησε, συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία κερδοφορίας και κατά το 2017 με κέρδη προ φόρων 15,5 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 10,1 εκατ., επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλή κεφαλαιοποίηση (212,5 εκατ. ευρώ) που αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Η φερεγγυότητα της  INTERAMERICAN κατά Solvency ΙΙ ανέρχεται στο 202% για την εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, στο 169% για την εταιρεία Ζωής και στο 136% για την εταιρεία Βοήθειας, βελτιωμένη σε σχέση με το 2016.

INTERAMERICAN

Είναι η πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και δεύτερη στο σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Διακρίνεται για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και συστημάτων (σύστημα υγείας Medisystem, απευθείας ασφάλιση Anytime online), καθώς και εφαρμογών με αιχμή τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην παροχή υπηρεσιών βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής). Βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς φήμης και αναγνωρισιμότητας επί σειρά ετών (έρευνα Tradelink) και είναι πρωτοπόρος  στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρησιακής υπευθυνότητας, με πολυσχιδές έργο και στρατηγική απόδοσης αξίας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης (ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων), με πολυκαναλική διανομή των προγραμμάτων της. Αριθμεί σήμερα περισσότερους από 1.000.000 πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία η οποία διαθέτει ιδιόκτητες και σύγχρονες υποδομές στους τομείς Υγείας (Aθηναϊκή Mediclinic, Medifirst πολυϊατρείο) και Βοήθειας (οχήματα οδικής βοήθειας, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Αποτελεί μέλος του Ομίλου ACHMEA, του κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου με συνεταιριστικό χαρακτήρα και με εμπειρία 200 και πλέον ετών, που κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας .

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ