Upstream: H Ινδονησία, και ευρύτερα η Νοτιοανατολική Ασία, αποτελούν αγορές στρατηγικής σημασίας για την Upstream

30 Μαρτίου 2017 | Νέα Μελών
Έχοντας πλέον καταξιωθεί ως ηγέτιδα εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (mobile commerce), σε διεθνές επίπεδο, η τεχνολογία της Upstream επιτρέπει σήμερα σε περίπου 1,2 δις. καταναλωτές της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας να λαμβάνουν και να πληρώνουν, μέσω του κινητού τους, ευρεία γκάμα υπηρεσιών, όπως υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, εκμάθησης ξένων γλωσσών, ασφαλιστικής κάλυψης (microinsurance) και λύσεων προστασίας των κινητών συσκευών τους.  
Η Νοτιοανατολική Ασία αποτελεί γεωγραφική περιοχή όπου η Upstream έχει παρουσία εδώ και αρκετά χρόνια, με σημαντικές επιτυχίες, όπου προσβλέπει σε δυναμική περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, κατά τα προσεχή έτη. 
Με γραφείο στην Κουάλα Λουμπούρ, και με δραστηριότητες ήδη σε αγορές όπως αυτές του Βιετνάμ, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης και, πιο πρόσφατα, της Ινδονησίας, η υπηρεσία εκμάθησης αγγλικών και γαλλικών που λάνσαρε, για παράδειγμα, η Upstream, αρχικά στο Βιετνάμ, το 2013, σήμερα απολαμβάνει 11 εκ. συνδρομητές, σε 15 αναδυόμενες αγορές του κόσμου.  
Η Ινδονησία, με πληθυσμό άνω των 250 εκ., και με αριθμό χρηστών κινητής τηλεφωνίας που ξεπερνά τα 200 εκ., αποτελεί αναμφίβολα σημαντική αγορά για την Upstream.  Ήδη, σε συνεργασία με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της αγοράς, η Upstream έχει πρόσβαση σε 50 εκ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, διαθέτοντας σχεδόν 2 εκ. ενεργούς Ινδονήσιους συνδρομητές στις υπηρεσίες που προσφέρει.  
Στόχος της Upstream είναι να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη συγκεκριμένη αγορά, διευρύνοντας τις υφιστάμενες συνεργασίες της με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, και αποκτώντας ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ενεργών συνδρομητών στις υπηρεσίες της.  Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι και η δημιουργία τοπικού γραφείου, που δυνητικά θα εξελιχθεί σε κόμβο για τις συνεχώς αυξανόμενες δραστηριότητες της Upstream στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Μικρό σχόλιο για τη συνεισφορά του ΣΕΒ στην επιτυχία αυτή

Ο ΣΕΒ έχει συνεισφέρει στην περαιτέρω διείσδυση της Upstream στην αγορά της Ινδονησίας,  ποικιλοτρόπως.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμβολή του, στο πλαίσιο της πρόσφατης επιτυχημένης επιχειρηματικής αποστολής στην Ινδονησία, στην οποία συμμετείχε η Upstream. Πέρα από τη δυνατότητα δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων γύρω από την αγορά της Ινδονησίας, τόσο με άλλες συμμετέχουσες στην αποστολή ελληνικές εταιρίες, όσο και με τοπικούς παράγοντες της εκεί ελληνικής κοινότητας, η συμβολή του ΣΕΒ ήταν σημαντική στο να πραγματοποιήσει η Upstream στρατηγικές συναντήσεις με δυνητικούς πελάτες, καθώς και με τοπικούς ομίλους εταιριών και εξειδικευμένους συμβούλους, που αναμένεται να υποβοηθήσουν την Upstream στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ινδονησία.

Upstream

Η Upstream είναι εταιρεία τεχνολογίας, στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce). Δραστηριοποιείται σε 45+ χώρες, με έμφαση στις αναδυόμενες αγορές της Λατινικής Αμερικής, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ διαθέτει 10 γραφεία ανά τον κόσμο και συνολικό προσωπικό 330+ ατόμων.

Έχει πρόσβαση σε 1.2 δις καταναλωτές και το 2016 διαχειρίστηκε ηλεκτρονικές αγορές μέσω κινητών συσκευών αξίας $237 εκ. Τα προϊόντα που παρέχει μέσω της πλατφόρμας της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, εκμάθησης ξένων γλωσσών, ασφαλιστικής κάλυψης (micro-insurance), και  προστασίας κινητών συσκευών.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ