ELIT Language Services: Ο διερμηνέας, η διερμηνέας, το διερμηνέα – Μια διερμηνεία γεμάτη προκλήσεις

26 Απριλίου 2018 | Νέα Μελών
Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργάνωσε την 5η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ με θέμα «Στερεότυπα». 
Η ELIT φρόντισε για τη διερμηνεία και έδωσε τη δυνατότητα στους προσκεκλημένους να επικοινωνήσουν στη μητρική τους γλώσσα. 
Συγκινητική ήταν η παρουσία της Nujeen Mustafa. H Nujeen είναι νεαρή πρόσφυγας η οποία διέσχισε τον μακρύ δρόμο από τη Συρία, κατάφερε να φτάσει στις ακτές της Λέσβου σε αναπηρικό αμαξίδιο και έγινε σύμβολο δύναμης και ελπίδας. Μίλησε για το πως βίωσε και βιώνει αυτό το μακρύ και δύσκολο «ταξίδι» ως νεαρή γυναίκα, πρόσφυγας και άνθρωπος με αναπηρία. 
Η συναισθηματική φόρτιση πάντα δυσκολεύει το έργο των διερμηνέων, όμως δεν ήταν αυτή η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:  στο πάνελ συμμετείχε το Jason-Αντιγόνη Dane, ακτιβιστής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και των ζώων, που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με στόχο τη νομική αναγνώριση και καταχώρησή του ως non-binary άτομο. Μίλησε για τη σημασία της επιλογής του ουδέτερου άρθρου σε μια κοινωνία που γνωρίζει και αναγνωρίζει μόνο το θηλυκό και το αρσενικό. Για τους λόγους αυτούς, η ομιλία του (ουδέτερο άρθρο) Jason-Αντιγόνη Dane αποτέλεσε για τις διερμηνείς πρόκληση χωρίς (κυριολεκτικώς) προηγούμενο λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων στον γλωσσικό χειρισμό του φύλου. 

ELIT Language Services

Η ELIT Language Services είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διερμηνείας και Μετάφρασης στην Ευρωπαϊκή αγορά. Χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει, η ELIT είναι ο προτιμώμενος συνεργάτης των Διεθνών Οργανισμών, της Κυβέρνησης και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η ELIT Language Services δημιουργήθηκε για να παρέχει υπηρεσίες που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών και συνεργατών της. Είναι αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα και τις γύρω χώρες του Calliope-Interpreters, του Παγκοσμίου Δικτύου Συμβούλων-Διερμηνέων Συνεδρίων της AIIC και μέλος των ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, HAPCO και του European Language Industry Association (ELIA). Η ELIT είναι πιστοποιημένη κατά ISO9001 και ISO17100.

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ