Τράπεζα Πειραιώς: Project Future – Τράπεζα Πειραιώς

13 Μαρτίου 2019 | Νέα Μελών
Το Project Future επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς. Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneratιοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, μέσω του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης και ελάχιστη αμοιβή 750 ευρώ. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας.
Ήδη, με την έναρξη του πρώτου κύκλου οι αιτήσεις συμμετοχής νέων πτυχιούχων στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future υπερέβησαν τις 4.000.  Το αυξημένο ενδιαφέρον επιβεβαιώνει την ανάγκη που υπάρχει στη σύγχρονη αγορά εργασίας για εξειδικευμένη εκπαίδευση. Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ολοκληρώθηκε και ακολούθησε η εκπαίδευση στους τομείς αιχμής Customer Experience, Digital Marketing και Java.
Μετά την πρώτη αξιολόγηση των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Project Future και πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν δύο τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας με τη μορφή gamification.
Οι περισσότεροι από 600 επιτυχόντες αυτού του βήματος, πέρασαν από το τρίτο στάδιο, του Live Assessment που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Noεμβρίου στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη. Οι νέοι πτυχιούχοι συμμετείχαν σε συνεντεύξεις με σημαντικά στελέχη της αγοράς που αξιολόγησαν το συνολικό προφίλ τους και, ταυτόχρονα, τους έδωσαν την πολύτιμη εμπειρία μιας επαγγελματικής επαφής με κορυφαίους του χώρου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει ήδη προσλήψεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Με έδρα στην Αθήνα, παρουσία σε 7 χώρες και περίπου 17,0 χιλ. εργαζόμενους, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε περίπου 5,8 εκατ. πελάτες μέσω ενός δικτύου 860 καταστημάτων και 2,5 χιλ. ΑΤΜ, καθώς και της καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακής τραπεζικής winbank.

Το όραμα της Τράπεζας Πειραιώς είναι «να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €68,2 δισ., τα δάνεια μετά από προβλέψεις στα €45,7 δισ. και οι καταθέσεις τα €41,8 δισ., στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ