Τα σημαντικά του μήνα

  • Επιβολή τέλους 2% στις συσκευές tablets και Η/Υ ως αποζημίωση των δικαιούχων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων: Με τη διαδικασία του επείγοντος ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προστασία των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων από την παραβίαση τους μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, επιβάλλεται τέλος 2% επί της αξίας των ηλεκτρονικών συσκευών tablets και Η/Υ ως εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Ο ΣΕΒ εξέφρασε την αντίθεσή του στην συγκεκριμένη ρύθμιση κατά την διαδικασία ακρόασης φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και υποβάλλοντας ολοκληρωμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιτυγχάνοντας την εξαίρεση των συσκευών smartphones από την επιβολή του τέλους, ενώ πρόκειται να συνεχίσει τις προσπάθειες για την πλήρη κατάργηση της διάταξης.
  • Προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές- Ορισμός περιοχών: Ορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Πρόκειται για τμήματα των Δήμων Πειραιά, Καλλιθέας, Αλίμου, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου στην Αττική και για τμήμα του ιστορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη.
  • Κριτήρια χαρακτηρισμού δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας των επιχειρήσεων: Ορισμός εννοιών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας των επιχειρήσεων και κριτηρίων για την εφαρμογή φορολογικών εκπτώσεων επ’ αυτών. Απαιτείται ο επανασχεδιασμός της διάταξης καθώς χαρακτηρίζεται από ασάφεια και αδυναμία ενσωμάτωσης των σχετικών καλών ευρωπαϊκών πρακτικών.
  • ΣτΕ Ολομέλεια 1738/2017: Περί συνταγματικότητας της παράτασης του χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων: Αντισυνταγματική κρίθηκε η διάταξη που επιτρέπει την παράταση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου, ως αντικείμενη στην αρχή της ασφάλειας δικαίου και στο Σύνταγμα.

Διαβάστε εδώ το Μηνιαίο Δελτίο 24 Ιουλίου 2017.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ