Ρυθμιστικό Περιβάλλον & Επιχειρήσεις – 31 Αυγούστου 2017 – Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Τα σημαντικά του μήνα

  • Έκδοση των νέων κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ): Με Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί τους υφιστάμενους Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ, ρυθμίζονται πρακτικά ζητήματα της λειτουργίας της αγοράς προιόντων και παροχής υπηρεσιών. Οι αλλαγές στοχεύουν κυρίως στην διασφάλιση της ενημέρωσης του καταναλωτή και δεσμεύουν κάθε επιχείρηση τόσο κατά το στάδιο της χονδρικής όσο και κατά το στάδιο της λιανικής εμπορίας ενώ καταλαμβάνουν κάθε προϊόν που παράγεται ή εισάγεται και διακινείται στην αγορά καθώς και κάθε υπηρεσία που παρέχεται στον καταναλωτή.
  • Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/881 για την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας: Με το νέο ν. 4484/2017 ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία η Οδηγία 2016/881 και θεσμοθετείται η υποχρέωση των πολυεθνικών ομίλων να συντάσσουν ετήσια έκθεση με τα έσοδα, τα κέρδη προ φόρων εισοδήματος, τον καταβληθέντα και τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος ανά χώρα δραστηριοποίησης.
  • Κατάθεση νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις»: Κατά το αρμόδιο υπουργείο με το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρείται η επιτάχυνση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η ενίσχυση της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η ισότιμη μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία. Για τον ΣΕΒ το παρόν νομοσχέδιο ουσιαστικά εισάγει μια σειρά από τεχνικού χαρακτήρα ρυθμίσεις που αφορούν στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, κάποιες διευθετήσεις γύρω από το ασφαλιστικό και την επέκταση δικαιωμάτων σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού αλλά εξακολουθεί να μην εκπληρώνει την ανάγκη της αγοράς και του ενεργού πληθυσμού για μια ολοκληρωμένη στρατηγική απασχόλησης που θα προάγει το νέο παραγωγικό μοντέλο και θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας.

Διαβάστε εδώ το Μηνιαίο Δελτίο 31 Αυγούστου 2017.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ