«ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
στο επίκεντρο του Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν
το CSR HELLAS και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»
Στο πλαίσιο της ανάδειξης της «Ατζέντας 2030» και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), οι οποίοι υιοθετήθηκαν από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το CSR HELLAS και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα: «ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ», την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ στην Αθήνα.
Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων και στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ επιχειρήσεων και ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) σχετικά με τους 17 Στόχους, στην αναζήτηση και παρουσίαση καλών πρακτικών που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για την ενσωμάτωση των SDGs στις στρατηγικές τους, καθώς και στην ανάδειξη της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη τους.
Το Συνέδριο, διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες (panels), όπου θα καλυφθούν θέματα, όπως:
1. Το πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», όπου υψηλόβαθμα στελέχη – εκπρόσωποι διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών μαζί με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας θα παρουσιάσουν το γενικότερο πλαίσιο που η «Ατζέντα 2030» δημιουργεί για το επιχειρηματικό περιβάλλον και το επιχειρείν σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ. Ole Lund Hansen – Chief of Local Networks, UN Global Compact, Filippo Veglio – Managing Director, Social Capital, World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), Pedro Ortun – Principal Adviser, Task Force on CSR and Tourism, DG for Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Hans Daems – Chair of BoD, CSR Europe, Νίκος Τράντας – Προϊστάμενος, Γραφείο Συντονισμού, Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, Γιάννης Πανιάρας – Πρόεδρος, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Ρένα Κουμάντου – Πρόεδρος, Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
2. Η «Ατζέντα 2030» και η Επιχειρηματική Προσέγγιση, όπου ανώτατα στελέχη, θα μοιραστούν την εμπειρία τους, μέσω παρουσίασης καλών πρακτικών και ιδεών σχετικά με την εφαρμογή ολοκληρωμένων μοντέλων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και την ανταπόκρισή τους στις παγκόσμιες προκλήσεις που αναδεικνύουν οι SDGs. Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ. Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ALDEMAR, Ηρώ Αθανασίου – Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Όμιλος Unilever, Ελλάδα & Κύπρος, Jean Bernou – CEO, McCain Continental Europe, Andrew Dunnett – Director, Vodafone Foundation, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΙΤΑΝ, και Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Polyeco Group, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Philips Lighting Hellas.
3. Η «Ατζέντα 2030» και η Δύναμη της Συνεργασίας, όπου εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της κοινωνίας θα ανταλλάξουν απόψεις και θα αναφερθούν σε καλές πρακτικές συνεργατικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των SDGs. Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ. Μαρία Αλεξίου – Πρόεδρος ΔΣ, CSR HELLAS & Global Compact Network Hellas, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης– Α’ Αντιπρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Γιακουμάκης–Πρύτανης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Ζερβάκης – Διοικητικός Διευθυντής, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αλεξάνδρα Μαρτίνου – Αντιπρόεδρος, Μαζί για το Παιδί (ένωση κοινωφελών σωματείων) και Δημήτρης Παπαστεργίου–Δήμαρχος, Δήμος Τρικκαίων, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης– τ. Πρόεδρος, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Στο Συνέδριο αναμένεται ευρεία συμμετοχή μελών της επιχειρηματικής κοινότητας και εκπροσώπων φορέων χάραξης πολιτικής σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Σημειώνεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των ΒΙΑΝΕΞ, EY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΙΜΕRYS, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, VODAFONE και με την υποστήριξη των ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, INTERAMERICAN, KPMG, LIDL, PHILIPS ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι BUSINESSNEWS, CSRNEWS, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, RECSR, ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ100,3. Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Επισυνάπτεται ξεχωριστά ενημερωτικό για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs),
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)
Το CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Σήμερα (Φεβρουάριος 2017) τα μέλη του ανέρχονται σε 134. Είναι ο εθνικός εταίρος του CSR Europe –του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) –που εκτός από μεγάλες επιχειρήσεις μέλη του έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 40 και πλέον εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη. Το CSR HELLAS έχει το συντονισμό της Συντονιστικής Γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360 στην Ελλάδα. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της ιδέας, των αρχών και αξιών της ΕΚΕ και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η διάδοσή τους στην Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία με απώτερο σκοπό την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί ένα φορέα ο οποίος, ενταγμένος στον ΣΕΒ, λειτουργεί με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Ιδρύθηκε το 2008 από 31 ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Το Συμβούλιο δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει τον ισχυρό και δυναμικό συντελεστή των επιχειρήσεων, που θέλουν και μπορούν να παίξουν ηγετικό ρόλο μεταξύ των μελών του ΣΕΒ στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα και στη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου διαλόγου για τη συζήτηση και τη στάθμιση των κρίσιμων θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης μεταξύ επιχειρήσεων, Πολιτείας και γενικότερα της κοινωνίας.