Ευρυζωνικά Ασύρματα Δίκτυα Επόμενης Γενιάς: Προκλήσεις και Προοπτικές
Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: 7 Απριλίου 2021, 15:00-17:00
Τίτλος και ομιλητής: “Ευρυζωνικά Ασύρματα Δίκτυα Επόμενης Γενιάς: Προκλήσεις και Προοπτικές”: Κωνσταντίνος Β. Παπαδιάς, Εκτελεστικός Διευθυντής Δικτύου Αριστείας Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και Καθηγητής Πληροφορικής, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά
Τόπος διεξαγωγής: Live streaming
Μέγιστος Αριθμός ατόμων: –
Κόστος συμμετοχής: δωρεάν
Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 02/04/2021
O ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή ομιλία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 15:00, στα πλαίσια του τρίτου έτους λειτουργίας του «ΣΕΒ – Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership)». Η ομιλία με θέμα «Ευρυζωνικά Ασύρματα Δίκτυα Επόμενης Γενιάς: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί από τον Κωνσταντίνο Β. Παπαδιά, Εκτελεστικό Διευθυντή Δικτύου Αριστείας Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και Καθηγητή Πληροφορικής, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση πάνελ με τη συμμετοχή του Γιάννη Κωνσταντινίδη, Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων ομίλου ΟΤΕ, Μέλος Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας, ΣΕΒ και Χαράλαμπου Μαινεμελή, Διευθυντή του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, Καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν διαδικτυακά τις ερωτήσεις τους και να λάβουν απαντήσεις κατά της διάρκεια της συζήτησης πάνελ.
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η ομιλία θα εστιάσει σε έναν αριθμό κρίσιμων τεχνολογιών και πολιτικών που αναμένεται να επηρεάσουν τα μελλοντικά ευρυζωνικά ασύρματα δίκτυα. Τα δίκτυα 5ης Γενιάς (5G), η εγκατάσταση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να επωφεληθούν από έναν αριθμό τεχνολογικών λύσεων που αναπτύσσονται εδώ και αρκετά χρόνια, όπως: οι πυκνές κυψελωτές δομές, οι πολλαπλές κεραίες, η ασύρματη πρόσβαση μέσω υπολογιστικών νεφών, η μετάδοση σε χιλιοστομετρικές συχνότητες, η χρήση μη αδειοδοτημένου φάσματος, κ.α. Οι λύσεις αυτές αποσκοπούν στο να ικανοποιήσουν τις υψηλές απαιτήσεις των δικτύων 5G και των αντίστοιχων εφαρμογών, ιδιαίτερα σε σχέση με τις ταχύτητες μετάδοσης, την μετάδοση σε πραγματικό χρόνο και την συνολική εμπειρία των χρηστών. Παρόλα αυτά, η πλήρης εδραίωση των δικτύων 5ης Γενιάς και η μετεξέλιξή τους θα απαιτήσει έναν αριθμό νέων τεχνολογικών λύσεων και εργαλείων. Στην ομιλία αυτή θα εστιάσουμε σε έναν αριθμό υποσχόμενων τεχνολογιών σε αυτή την κατεύθυνση: τον διαμοιρασμό φάσματος για την πιο αποδοτική του χρήση, τις υβριδικές στοιχειοκεραίες για την αύξησης την ποιότητας ασύρματης μετάδοσης και μείωση των παρεμβολών και την χρήση φορητών σημείων πρόσβασης, για την ενεργειακά πιο αποδοτική ασύρματη πρόσβαση. Η αξία των τεχνολογιών αυτών θα αναδειχθεί μέσω ενδεικτικών αποτελεσμάτων τα οποία προέκυψαν μέσω συνεργατικών ερευνητικών έργων. Η ομιλία θα κλείσει με την αναφορά ενός αριθμού άλλων τεχνολογιών που ενδεχομένως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μετεξέλιξη των δικτύων 5ης γενιάς και του σημερινού υποδείγματος χρήσης τους, καθώς και τις σχετικές προκλήσεις στο επίπεδο των απαιτούμενου ρυθμιστικού και κανονιστικού πλαισίου. Η συζήτηση πάνελ που θα ακολουθήσει την ομιλία θα εξετάσει τις οργανωσιακές προκλήσεις και επιχειρηματικές προοπτικές που θέτουν τα ευρυζωνικά ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς στην ηγεσία των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Σε ποιους απευθύνεται
Αποκλειστικά σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη