Νοέ 08

Σεμινάριο «Management in the Digital Era»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 8, 15, 22, 29/11 & 6/12/2022

Διάρκεια σεμιναρίου: 24 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 30

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 4/11/2022

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 3/11/2022

Στόχοι Προγράμματος
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διευκρινίσει τους συγκεκριμένους μηχανισμούς με τους οποίους η καινοτομία στις ψηφιακές τεχνολογίες επιφέρει αλλαγές στο επιχειρείν, στον ανταγωνισμό, στην οικονομία και την κοινωνία γενικά. Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο όπου ακόμα κυριαρχούν τα παλαιά καθιερωμένα μοντέλα στον τρόπο σκέψης των περισσότερων ανθρώπων, ενώ η πραγματικότητα γύρω μας διαμορφώνεται ήδη με νέους κανόνες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις επερχόμενες εξελίξεις ώστε να είναι σε θέση να αναθεωρήσουν τα στρατηγικά τους σχέδια σε τομείς όπως οι επενδύσεις στην τεχνολογία, νέες πηγές εσόδων, ανταγωνισμός και συνεργασία με πλατφόρμες και οικοσυστήματα, προσέλκυση ταλέντων και διαχείριση προσωπικού, κλπ.

Περιεχόμενο και Ροή Προγράμματος

Το σεμινάριο ξεκινάει με τις αναδυόμενες τεχνολογικές εξελίξεις, τα  οικονομικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών τεχνολογιών, και ακολουθούν οι επιπτώσεις για τον ανταγωνισμό, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι πλατφόρμες. Το σεμινάριο καταλήγει με τις νέες απαιτήσεις για την οργάνωση, τη διοίκηση, την ηγεσία και τις απαιτούμενες δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο καλύπτει τα εξής θέματα.

  1. Τεχνολογικές τάσεις
    • Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση, Edge Computing, Αυτόνομο Internet of Things, Εικονική, επαυξημένη και μικτή πραγματικότητα, Δίκτυα 5G, Blockchain
  2. Μηχανισμοί αλλαγής
    • Εκθετική εξέλιξη, Ανοικτή Καινοτομία, Ψηφιοποίηση
  3. Χαρακτηριστικά της Ψηφιακής Οικονομίας
    • Network externalities, Winner-takes-all, the Long Tail
  4. Πλατφόρμες και Οικοσυστήματα
  5. Ψηφιακή Ανατροπή
  6. Ψηφιακός Μετασχηματισμός
    • Ψηφιακές Ικανότητες, Ικανότητες Ηγεσίας
  7. Ευέλικτη Διοίκηση
    • Αυτόνομες ομάδες, νέες δεξιότητες, οργανωσιακή κουλτούρα

Σε ποιους απευθύνεται

  • Μέλη της ανώτερης διοίκησης που αντιμετωπίζουν την άμεση ή μελλοντική απειλή της τεχνολογικής ανατροπής και σχεδιάζουν ή αναπροσαρμόζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • Στελέχη που καλούνται να υιοθετήσουν νέες δεξιότητες και τρόπους δουλειάς σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Εισηγητής: Δρ Νίκος Μυλωνόπουλος, Associate Professor of Digital Business, Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Ο Ν. Μυλωνόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο ALBA Graduate Business School. Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα πληροφοριακών συστημάτων ηλεκτρονικού επιχειρείν, στρατηγικής για την πληροφορική, outsourcing υπηρεσιών πληροφορικής, υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, και στα συστήματα διαχείρισης γνώσης. Συνεργάζεται στενά με το Center of Advanced Learning Technologies στο INSEAD (Γαλλία) για την ανάπτυξη προχωρημένων συστημάτων προσομοίωσης που οδηγούν σε σύνθετες δεξιότητες διαχείρισης αλλαγών, συνεργασίας και λήψης αποφάσεων. Διδάσκει αυτά τα θέματα -με χρήση προσομοίωσης- σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα από το Warwick Business School (Αγγλία). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Warwick Business School, στο Business School του Loughborough University και στο Birkbeck College (University of London). Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως τα “Communications of the ACM”, “International Journal of Electronic Commerce”, “Electronic Markets”, “International Transactions in OR”, “Journal of the OR Society”, “British Journal of Management”, “Knowledge and Process Management”. Έχει επιμεληθεί τρία βιβλία: “Organizations as Knowledge Systems” (με τον Χ. Τσούκα), “Social and Economic Transformation in the Digital Era” (με τους Γ. Δουκίδη και Ν. Πουλούδη) και “Σύγχρονες Τάσεις στο Μάνατζμεντ” (με τους Χ. Τσούκα και Β. Θεοχαράκη). Έχει συνδιοργανώσει πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στους τομείς της τηλεματικής, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της ηλεκτρονικής μάθησης, του mobile commerce, των κοινωνικοοικονομικών επιστημών, της προσομοίωσης, και έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά από αυτά. Επίσης, έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ