BOUSSIAS COMMUNICATIONS: 100+ επώνυμοι foodies ανέδειξαν τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

17 Οκτωβρίου 2018 | Νέα Μελών
Τελετή πολλών… αστέρων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 15 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σε ατμόσφαιρα κινηματογραφική πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 15 Οκτωβρίου η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Ανάμεσα στα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018, βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: η Σπονδή και το Varoulko Seaside, η Selene στη Σαντορίνη και το Πεσκέσι στο Ηράκλειο Κρήτης, το Tzaki ‘Ho  και το καφενείο «Στου Μήτσου» στη Θεσσαλονίκη, το ΜεΖεν στον Βόλο και το Μαγειρείον Βερσαλλίες στην Καλαμάτα, το Sushimou και το Hoocut στην Αθήνα. 

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς περιλαμβάνει 34 νέα εστιατόρια. Επιπλέον, 31 εστιατόρια κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στη συνολική κατάταξη, 30 υποχώρησαν και 5 παρέμειναν σταθερά. 
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων καθώς και άλλοι επώνυμοι foodies.
Ανάμεσα στα νέα μέλη που προστέθηκαν στην εφετινή κριτική επιτροπή είναι οι: 
Μάκης Πουνέντης – Παρουσιαστής & Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Τζένη Μελιτά – Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια, Idra Kayne – Ερμηνεύτρια, Σπύρος Μαργαρίτης – TV&Radio Host, Δημήτρης Μακαλιάς – Ηθοποιός, Βησσαρίων Παρθένης – Σεφ, Χάρης Ντάβλας – PR Manager, Νίκος Νάσιουτζικ – Επιχειρηματίας, Ελιάνα Χρυσικοπούλου – Δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου – Ιδιοκτήτρια En Lefko, Γιώργης Τσαμπουράκης – Ηθοποιός.
Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» η Θέμις Καρδιόλακα και ο Βησσαρίων Παρθένης. 
Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

  1. Σπονδή
  2. Funky Gourmet
  3. Varoulko Seaside
  4. Vezene
  5. Aleria
  6. Nolan
  7. Cookoovaya
  8. Etrusco
  9. Selene
  10. Botrini’s
Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:
Top Newcomers: Parla
Top Greek and Regional Cuisine: Το Πεσκέσι
Top Restaurants for Meat: Basegrill
Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside
Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou
Top Bar Restaurants: By the glass
Top All-Day Restaurants: nice n easy
Top Restaurants for Families: TGI Fridays
Hidden Gems: Παραδοσιακό Καφενείο ”Στου Μήτσου”
Top Streetfood: Hoocut
Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Best Female Chef στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, τον τίτλο του Game Changer στον Σωτήρη Κοντιζά, τον τίτλο Best Young Chef στην Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου και Best Young Sommelier στον Αλέξανδρο Μπουζίκα. 
Ως Best Dessert της χρονιάς, η κριτική επιτροπή ψήφισε την μπουγάτσα του Cookoovaya  και ως Best Cocktail List αυτήν του The Clumsies. 
Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας γευστικές προτάσεις του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη συνοδεία κρασιών  Armyra ’17 και Portes Merlot ’16 του Κτήματος Σκούρα.
Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου. Ανακαλύψτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν στην ιστοσελίδα restaurant100.gr και παρακολουθήστε νέα σχετικά με τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας στο #restaurant100.
Τα Restaurant 100 Awards διοργανώνει το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.
Χορηγός των Restaurant 100 είναι η Unilever Food Solutions, Χορηγός Ποτού η Diageo, Υποστηρικτές οι: Ζαγόρι, Delifrance και MAD in Media, Χορηγός Οίνου το Κτήμα Σκούρα και Χορηγοί Επικοινωνίας οι: Εn Lefko, in2life.gr, parallaxi, Dina Nikolaou, Biscotto, FoodCritic, GossipTV, Newsbomb και queen.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες: Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, Δημοσιογράφος, Boussias Communications, email: zampetaki@boussias.com, τηλ.    6978 683248

BOUSSIAS COMMUNICATIONS

Η Βοussias Communications είναι ο ηγετικός οργανισμός κλαδικής επικοινωνίας που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Επιχειρηματίες και στελέχη σε δεκάδες κλάδους και αγορές, στηρίζονται σε πρωτοποριακά περιοδικά, newsletters και επίκαιρες ειδικές εκδόσεις για τη σε βάθος επαγγελματική ενημέρωση, ειδησεογραφία, ανάλυση αγορών και σχηματισμό απόψεων.

Από το 2001 η Βοussias Communications δημιουργεί και διοργανώνει επαγγελματικά συνέδρια με την συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ομιλητών, ακαδημαϊκών και υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες εταιρείες, προσφέροντας γνώση υψηλής αξίας και δυνατότητες ουσιαστικής δικτύωσης. Από το 2010 η εταιρεία στηρίζοντας έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία, θεσπίζει βραβεία ανά επιχειρηματικό κλάδο με την συμμετοχή κλαδικών φορέων, πανεπιστημιακών και διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματιών, με σκοπό να αναδεικνύουν και να επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές στην χώρα μας.

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ