Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας της Δημόσιας Διοίκησης»- Διαδικασία Διαβούλευσης, 27/4/2006

Στο πλαίσιο της κατάρτισης από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας της Δημόσιας Διοίκησης της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013, θεωρώ αναγκαία τη συνεργασία και διαβούλευση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. με  τους εκπροσώπους των Κοινωνικών και Οικονομικών Εταίρων, έτσι ώστε το υπό διαμόρφωση Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να λαμβάνει υπόψη τις προτεραιότητες που θα  θέσετε και να αντανακλά τις αναπτυξιακές ανάγκες που θα προσδιορίσετε για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που όλοι επιδιώκουμε.

Στόχος μας είναι η εκπόνηση ενός συνεκτικού Επιχειρησιακού Σχεδίου που θα αντιμετωπίζει συνολικά και  συντονισμένα την ανάγκη μετασχηματισμού της οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης στοχεύοντας :

  • Στην ενδυνάμωση του ρόλου της στην Αναπτυξιακή Διαδικασία της χώρας και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, καθώς και στην προσαρμογή της στα νέα δεδομένα της Οικονομίας της Γνώσης και
  • Στον ορθολογικό σχεδιασμό και εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών και τη δημιουργία καινοτόμων-ποιοτικών υπηρεσιών για πολίτες και επιχειρήσεις, χωρίς αποκλεισμούς, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων.

Δεδομένου ότι, για πρώτη φορά, σχεδιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση, στα επίπεδα της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κατάθεση των απόψεών σας,  τόσο  για την άρση των αδυναμιών και εμποδίων στη λειτουργία  της Διοίκησης, όσο και για τις αναγκαίες  οργανωτικές και τεχνολογικές αλλαγές στις διαδικασίες και συνακόλουθες επεμβάσεις, στο ανθρώπινο δυναμικό και στο θεσμικό πλαίσιο, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχούς στόχευσης του Σχεδίου μας, το οποίο θα συναρθρώνει δράσεις για όλη τη Διοίκηση.

Ως εκ τούτου, για τη διοργάνωση, από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Β. Ανδρονόπουλου, επιμέρους συναντήσεων διαβούλευσης κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, παρακαλώ να λάβετε υπόψη, ως βάση συζήτησης,  το κείμενο  του Υπουργείου για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), σχετικά με τον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας της Δημόσιας Διοίκησης», καθώς και το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο  διαβούλευσης, τα οποία σας αποστέλλονται με την παρούσα επιστολή μου, έτσι ώστε να διευθετηθούν οι σχετικές συναντήσεις αμέσως, μετά την 7η  Μαΐου 2006.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα είναι στη διάθεσή σας
(τηλ. : 210-33.93.448, 210-33.93.482, 210-33.93.486/ FAX : 210-36.46.670 / e-mail : y.papadaki@syzefxis.gov.gr, κ. Γιάννα Παπαδάκη).

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ